Branka Petrić otvara 65. Sterijino pozorje

22.09.2020

09:43 >> 06:12

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica Branka Petrić, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade, otvoriće 26. septembra u Novom Sadu 65. Sterijino pozorje, koje će trajati do 4. oktobra.

Branka Petrić otvara 65. Sterijino pozorje
Copyright Branka Petrić ATAImages/Antonio Ahel

Na našem najprestižnijem festivalu Petrićeva je debitovala 1962. godine ulogom u predstavi „Otkriće“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za uloge u predstavama istog pozorišta „Putujuće pozorište Šopalović“ (1986) i „Rođeni u JU“ (2011) ovenčana je Sterijinim nagradama.

Utvrđen je i sastav Žirija 65. Sterijinog pozorja. O nagradama će odlučivati Laslo Vegel, književnik (predsednik Žirija), dramaturškinja Jelena Mijović, pozorišni kritičar Igor Burić i dramski pisci Almir Bašović i Željko Hubač.

U konkurenciji za sterijanska priznanja ove godine je sedam predstava, po dve Bitef teatra („Lepa Brena prodžekt“ i „Kretanje“) i Srpskog narodnog pozorišta („Smederevo 1941“ i „Ko je ubio Dženis Džoplin“), „Semper idem“ Narodnog pozorišta Sombor, „Radnička hronika“ Narodnog pozorišta Subotica i „Gustav je kriv za sve“ subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji“.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike