Uskoro bi mogli da gledamo film "Šrek 5": Počelo okupljanje ekipe (VIDEO)

08.04.2023

14:30

0

Očigledno svi su željni nastavka, kako fanovi tako i oni koji su učestvovali u njegovom stvaranju

Uskoro bi mogli da gledamo film "Šrek 5": Počelo okupljanje ekipe (VIDEO)
Šrek i družina - Copyright Profimedia

Sudeći po učestalim napisima stranih medija uskoro bi mogli gledati i peti nastavak sage o Šreku.

- Očekujemo da će se glumačka ekipa vratiti. Razgovori sada počinju, a deluje da među njima postoji ogroman entuzijazam - otkrio je za "Variety" Chris Meledandri, šef DreamWorksa, dodajući da je proces ponovnog okupljanja originalne postave započeo.

Profimedia
Šrek

Moramo priznati da je prošlo dosta vremena otkako smo gledali film o Šreku, ali očigledno je da su svi željni nastavka, kako gledaoci tako i svi oni koji su učestvovali u njegovom stvaranju.

Novi likovi nas vode na nova mesta

- Proces je takav da gledate koji su ključni elementi koje je publika volela i dajete sve od sebe da poštujete te ključne elemente. A onda naporno radite na izgradnji elemenata priče i novih likova koji vas vode na potpuno nova mesta. Originalna glumačka postava veliki je deo toga - objasnio je proces nastajanja ovog animiranog filma Chris Meledandri.

Povodom nastavka nedavno se oglasio i slavni  Edi Marfi.

- Spreman sam da ponovo budem Magarac! Sedim i čekam da me pozovu - izjavio je Marfi, koji je prošle godine dobio Zlatni globus za životno delo.

Takođe, prošle godine i Antonio Banderas je na jednom svetskom filmskom festivalu nagovestio da je izvesno snimanje petog nastavka.

Prvi Oskar za animirani film

Šrek (Shrek) je američki animirani humoristički film iz 2001. godine delimično zasnovan na istoimenoj slikovnici iz 1990. godine Vilijama Stejga.

Profimedia
 

Film je premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu 2001. godine, gde se takmičio za nagradu Zlatna palma, što ga je učinilo prvim animiranim filmom posle Diznijevog Petra Pana (1953) da bude nominovan za ovu nagradu.

Film je dobio prvog ikada Oskara za najbolji animirani film.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike