Festival filmske režije LIFFE u bioskopu, pozorištu i onlajn

25.09.2020

15:39 >> 09:27

0

Autor: Dejan Ćirić

Trinaesto izdanje festivala zbog pandemije u drugačijim organizacionim uslovima

Festival filmske režije LIFFE u bioskopu, pozorištu i onlajn
Copyright Goran Paskaljević ATAImages/Stefan Tomašević

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE ove godine biće održan od 25. do 29. septembra. Zbog epidemiološke situacije program je podeljen tako da će se projekcije filmova delimično održavati u bioskopu leskovačkog Kulturnog centra i sali Narodnog pozorišta, uz poštovanje svih mera zaštite, a delimično na onlajn platformi  www.mojoff.net/leskovacfilmfestival, saopštili su organizatori. Ovakva odluka doneta je u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Festival će biti otvoren u petak, 25. septembra u 19 sati u Narodnom pozorištu. Nakon ceremonije otvaranja, van konkurencije, biće prikazan film „Ime naroda“ Darka Bajića. U glavnom takmičarskom programu trinaestog LIFFE festivala biće prikazano dvanaest filmova iz regiona, od kojih dva imaju srpske premijere – bosanskohercegovački film „Koncentriši se baba“, reditelja Pjera Žalice, i slovenački „Igor i Rosa“, čiju režiju potpisuje Katja Colja. Na onlajn platformi biće prikazano 19 filmova svrstanih u tri kategorije, dok će u okviru pratećeg programa biti priređene izložbe, održane promocije knjiga i tribine „U krupnom planu“, na kojima će govoriti glumci Milena Pavlović i Gordan Kičić.

Gordan Kičić
ATAImages/M. M.

Festival će biti zatvoren u utorak, 29. septembra, takođe u Narodnom pozorištu, dodelom nagrada o kojima će odlučivati žiri u sastavu: rediteljke Teona Strugar Mitevska i Maja Miloš i glumica Ana Franić. Ovogodišnji laureat nagrade „Živojin Žika Pavlović“ za afirmaciju filmske umetnosti u svetu je naš proslavljeni reditelj Goran Paskaljević.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike