Živojinović i Ivković pružili podršku Draganu J. Vučićeviću: “Ušao si u istoriju novinarstva”

05.04.2023

11:09

0

Sloboda govora, sloboda štampe i sloboda javne reči su najmanje vrednosti u svakom društvu, kazao je Živojinović

Živojinović i Ivković pružili podršku Draganu J. Vučićeviću: “Ušao si u istoriju novinarstva”
Dragan J. Vučićević - Copyright Mateja Stanisavljevic/ATAImages/B.P./M.M.

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, osuđen je na šest meseci zatvora zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Na ovu sramnu presudu reagovali su i poznati glumac Lepomir Ivković, ali i sin slavnog glumca Bate Živojinovića, Miljko Živojinović.

- Poštovani gospodine Dragane J. Vučićeviću, dragi Vučko, besmislena optužba protiv tebe je uzburkala celu javnost. Apsolutno ti pružam svaku podršku i želim ti da istraješ u svojim zahtevima. A tebi lično i tvojoj porodici želim svaku sreću i zdravlje - rekao je Ivković. 

Miljko Živojinović je istakao da je Dragan J. Vučićević ušao u istoriju novinarstva svojim potezom i da mu zbog svega ne smemo uskratiti poštovanje - jer ga zaslužuje! 

- Sloboda govora, sloboda štampe i sloboda javne reči su najmanje vrednosti u svakom društvu. Ono što nas definiše kao ličnost, to su naši izbori. Dragan J. Vučićević je napravio svoj izbor, na taj način je ušao u istoriju novinarstva i modernu istoriju Srbije, kao svojevrsna paradigma pojedinca koji ne dela samo rečima, već koji je spreman ličnim primerom da podnese žrtvu, u ime svojih principa. Slagali se ili ne sa njegovim stavovima, ne možemo mu uskratiti dužno poštovanje koje je zaslužio ovim gestom - istakao je Živojinović. 

Podsetimo, glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, nalazi se na odsluženju šestomesečne zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, zbog krivičnog dela uvrede.

- Niko ne sme da ide u zatvor zbog nečega što misli i što je izgovorio! Ja sam danas, prema po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića, ali i Žakline Tatalović, koja je na skandalozan način postala pravosnažna, kao i Dragana Spasića iz Trgovišta, višestruko osuđivani kriminalac!?! Zbog čega?! Jesam li ubio nekoga, opljačkao nekoga?! Nisam! Šta bi bilo da ovakav poziv za zatvor stigne i na adrese nekih drugih novinara!? - upitao je Vučićević i istakao da “srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici”, te da niko ne sme da završi iza rešetaka zbog svojih stavova.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike