Nemojte propustiti poslednje dane „Holivuda u Beogradu“

24.09.2020

10:21 >> 14:50

0

Autor: Dejan Ćirić

Uz Retro filmsku nedelju zatvaranje sezone prvog Drive in bioskopa na Adi. Očekuje vas filmski vremeplov i repertoar filmova iz četiri vremenske dekade, uz be

Nemojte propustiti poslednje dane „Holivuda u Beogradu“
Copyright "Pozovi M radi ubistva" Promo/Kombank dvorana/IMBD

Posle tri meseca sjaja pod zvezdama, prvi Drive in bioskop na Adi završava sezonu pretposlednje septembarske nedelje, dok je početak naredne planiran za proleće. Poslednje dane „Holivuda u Beogradu“ filmofili će moći da dožive kada ih „retro repertoar“ povede na putovanje kroz prošlost, na kome će se naći filmovi iz 50-ih, 60-ih i 80-ih godina i jedno ostvarenje iz 21. veka. Da doživljaj bude potpun, tokom „Retro nedelje“ u bioskopu na otvorenom biće parkiran retro automobil u duhu vremena – „vintage“ buba, pored koje će posetioci moći da se fotkaju, dok će najkreativniji putem svojih društvenih mreža od Kombank Dvorane osvojiti lepe nagrade.

Sa filmskim vremeplovom počinje se u četvrtak, 24. septembra u 20.30, kada će ljubitelji Alfreda Hičkoka moći da pogledaju čuveni horor iz 1954. godine „Pozovi M radi ubistva“ sa divom Grejs Keli i famoznim Rejem Milandom u glavnim ulogama. Grejs Keli, dobitnica Oskara i velika svetska zvezda, koja je plenila šarmom i lepotom, i Miland, takođe dobitnik Oskara i jedna od tadašnjih „Paramauntovih“ „najisplativijih i najdugoročnijih zvezda“, našli su se zajedno u horor ostvarenju koje je nominovano za BAFTA filmsku nagradu, a dobitnik je i pet drugih filmskih priznanja.

“Pozovi M radi ubistva”
Promo/Kombank dvorana/IMBD

Ovu filmsku nedelju svakako će obeležiti i hit iz 60-ih godina, komedija sa elementima drame, „Sladak život“, u originalu „La Dolce Vita“, čuvenog italijanskog reditelja Federika Felinija, koja će biti prikazana u petak 25. septembra. Sutradan, u subotu, publika će imati priliku da zaviri u 80- te, uz filmski lik koji je obeležio tu epohu. U pitanju je Zeka Rodžer i čuvena animacija-avantura „Ko je smestio Zeki Rodžeru“. U pitanju je vrsna animacija tog doba, svojevrsno otkriće koje je osvojilo čak tri Oskara i 21. filmsku nagradu, sa istim brojem nominacija.

Kraj „Retro nedelje“ filma, i ujedno zatvaranje Drive in bioskopa, biće u znaku 21. veka uz romantičnu dramu „Beležnica“ reditelja Nika Kasavetesa, koja govori o ljubavi između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti u njihovoj sreći jeste socijalna razlika. Film je ostao upamćen po sjajnim ulogama prelepe Rejčel Mekadams i šarmantnog Rajana Gozlinga.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike