Premijera predstave "Ruska smrt" u Ateljeu 212

27.09.2020

10:24 >> 15:22

0

Kako je objasnila rediteljka Andrea Ada Lazić, u komadu se bave problemom da li je veća muka biti zaglavljen ili biti mrtav, da li je ”ruska smrt” zaista

Premijera predstave "Ruska smrt" u Ateljeu 212
Copyright Promo/Boško Đorđević/Atelje 212

Premijera predstave “Ruska smrt” u režiji Andree Ade Lazić biće održana 26. septembra u Ateljeu 212, u koprodukciji sa Teatrom Vuk.

Komad, čija je praizvedba bila u Koljada teatru u Jekaterinburgu 2014. godine, je delo savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske, a priča je smeštena u staroj propaloj vikendici na periferiji grada, gde dve sestre, Valja i Nađa žive svoju “rusku smrt” zarobljene između prošlosti satkane od razočaranja i maglovite budućnosti kojoj jedva da se nadaju.

Promo/ Boško Đorđević / Atelje 212

– Sa obe strane razrušenih vrata njihove kuće vreba zastrašujuća svakodnevica. U njihovoj kući se, spletom okolnosti, budi Aleksej i pojavljuje se plamičak nade da će zaustavljeni životi krenuti napred – objašnjava autorka drame koja uspeva da iskleše humor iz najtragičnijih okolnosti i prevede sumornu svakodnevicu u ravan apsurda.

Kako je ranje objasnila rediteljka, u predstavi se bave problemom “da li je veća muka biti zaglavljen ili biti mrtav, da li je ”ruska smrt” zaista smrt ili smo mrtvi kada smo zaglavljeni u životu koji nam ne odgovara.”

Nađu igra Milica Mihajlović, Valju Isidora Minić, Alekseja Nebojša Ilić, a prevodilac je Novica Antić, scenografkinja Marija Jevtić, kostimografkinja Jelena Stokuća, a izbor muzike potpisuju Andrea Ada Lazić i Dragan Stevanović- Bagzi.

Promo / Boško Đorđević / Atelje 212

– Svi smo do skoro bili bukvalno zatvoreni i osećaj je bio zastrašujuć. U ovom komadu se govori o toj teskobi na jedan suptilniji i univerzalniji način. Sestre se bore i nadaju. Okrivljuju životne prilike, međutim mnogo toga potiče od njih samih. Njihove ličnosti utiču na to zašto ne uspevaju da udahnu punim plućima – rekla je glumica svojevremeno Milica Mihajlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike