Akcija spasavanja čuvene Mona Lize: Urnebesna animacija „Mačke u muzeju“ uskoro u bioskopima (FOTO/VIDEO)

10.03.2023 | 16:01

Autor: Dejan Ćirić

Prikazivanje počinje 13. aprila

Copyright Promo/MCF

Da li mačka i miš mogu postati prijatelji, a potom usled izazova koje život nosi i zadržati svoje prijateljstvo?

Od kreatora predstojeće bioskopske animacije "Mačke u muzeju" Vasilija Ravenskog i Džerija Svoloua, jednog od autora poznate franšize "Ledeno doba", stiže odgovor na ovo pitanje.

Promo/MCF
 

Nakon superherojske animacije "Baš super" koja je nedavno zaživela na bioskopskom platnu, za proletnji period sledi još jedna maštovita crtana priča namenjena najmlađoj publici.

Od 13. aprila na velikom platnu nastupaju "Mačke u muzeju".

Spasavanje Mona Lize

Dok pokušava da pobegne od nadolazeće poplave mladi mačak Vinsent i njegov novi prijatelj miš Moris sakrivaju se u starom klaviru. Kada instrument iznenada završi u muzeju, Vinsent upoznaje elitni tim mačaka koji godinama čuva remek-dela od glodara i drugih štetočina.

Promo/MCF
 

Iako dugo sanja da pronađe pravu mačiju porodicu i žudi za osećanjem pripadnosti, on ne želi da izgubi svog prijatelja koji mu je spasao život, te je Vinsent primoran da skriva Morisa. Međutim, mišić ima jednu slabost, a to je da voli da grize najpoznatija muzejska remek-dela.

Sve postaje još komplikovanije kada kao gostujuća postavka u muzej stiže jedno od najvećih svetskih remek-dela - Mona Liza, a san svakog miša je da sažvaće fantastično slikarsko delo.

Promo/MCF
 

Međutim ni Vinsent, ni Moris, ni ostale mačke prisutne u muzeju nisu svesne činjenice da neko ima namere da je ukrade i Vinset mora da skupi hrabrosti i pametno pristupi spašavanju čuvene slike Leonarda da Vinčija. On se trudi da sačuva reputaciju muzeja i osvoji srce Kleopatre, prelepe mačke zadužene za egipatsku zbirku muzeja.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam