Kejt Blanšet u ulozi koja ostavlja bez daha: "Tar" u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)

06.03.2023

13:30

0

U pitanju je jedinstveno ostvarenje koje na snažan i metaforičan način predstavlja međunarodni svet klasične muzike

Kejt Blanšet u ulozi koja ostavlja bez daha: "Tar" u domaćim bioskopima (FOTO/VIDEO)
Kejt Blanšet u filmu "Tar" - Copyright Profimedia

Reditelj i scenarista Tod Fild donosi nam jedinstveno filmsko ostvarenje TÁR, priču koja na snažan i metaforičan način, predstavljajući međunarodni svet klasične muzike, govori o društvu i svetu u kome živimo.

Nakon što je film prikazan domaćoj publici u okviru ovogodišnjeg FEST-a, na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka, 9. marta.

Profimedia
 

Kejt Blanšet na čelu velikog nemačkog orkestra

Fantastična Kejt Blanšet, jedna od najboljih svetskih glumica svih vremena, tumači glavnu ulogu - Lidiju Tár, prvu ženu dirigentkinju na čelu velikog nemačkog orkestra, koja snagom svog talenta i autoritetom hrabro grabi kroz život.

Lidiju Tár upoznajemo na vrhuncu njene karijere, u trenutku kada priprema objavljivanje knjige, kao i dugoočekivano uživo izvođenje Malerove "Pete simfonije".

Tokom narednih nedelja, njen život počinje da se raspliće na specifičan način. Rezultat je žestoko ispitivanje moći, njenog uticaja i trajnosti u današnjem društvu.

Profimedia
 

Šest nominacija za Oskara

Za ulogu Lidije Tár, Kejt Blanšet osvojila je jednu od najprestižnijih filmskih nagrada, Zlatni globus, a nominovana je i za ovogodišnjeg Oskara.

Film je nominovan je u čak šest kategorija za osvajanje zlatne statuete i to za najbolji film, najbolju žensku glavnu ulogu, najbolju režiju, originalni scenario, direktora fotogradije i montažu.

Profimedia
 

Od četvrtka 9. marta, film TÁR (TÁR) prikazivaće se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana.

Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac,  CineGrand (Niš), Vilin Grad (Niš), Centar za kulturu i obrazovanje (Aranđelovac), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cinema 213 (Nikšić), Centar za kulturu (Mojkovac) i Centar za kulturu (Bar).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike