Novi film Branke Katić premijerno na FEST-u: Drama o povratku u Bosnu u gluvo doba noći (VIDEO)

28.02.2023

12:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo je tek drugi film u njenoj karijeri koji se prikazuje na prestižnom filmskom festivalu

Novi film Branke Katić premijerno na FEST-u: Drama o povratku u Bosnu u gluvo doba noći (VIDEO)
Branka Katić - Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Najnoviji film Pjera Žalice „Praznik rada“, u kome jednu od uloga igra Branka Katić, večeras će premijerno biti prikazan na 51. FEST-u, u okviru programa Gala.

- Volim FEST. Svima koji nemaju naviku da ga posećuju, poručla bih da dok ne izgrade tu naviku, uskratiće sebe za dobre filmove - rekla je Branka Katić, dodajući da je ovo tek drugi film u njenoj karijeri koji se prikazuje na FEST-u.

24sedam/Goran Sivački
 

Glumica je istakla da je kao student gledala i po pet filmova dnevno na ovom festivalu, naročito one manje komercijalne, koji nisu otkupljeni za bioskope.

Fudo je zločinac?!

„Praznik rada“ je drama u kojoj je glavni lik Armin, koji nakon deset godina provedenih u Nemačkoj, u gluvo doba noći dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Prvomajski su praznici, tek se oženio i želi da iznenadi oca Fudu. Međutim, oca nema kod kuće. Komišija kaže: “Uhapsiše Fudu, ko zna zašto. U mahali nemir. Fudo da je zločinac?!“ Armin želi da sazna istinu, a komšiluk da proslavi Praznik rada.

Promo/FEST
 

Pored Branke Katić u ovom ostvarenju igraju i Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Ermin Bravo i Branimir Popović.

Film će večeras biti prikazan u sali 1 mts Dvorane, u 19.30, dok su naredne projekcije zakazane za sutra, 1. mart, u 12 časova, na istom mestu i 2. mart u 17 sati, u Sali 1 Cineplexx UŠĆE Shopping Centra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike