Počele probe za predstavu "Berači snova" u Zvezdara teatru

30.09.2020

11:09 >> 12:51

0

Komad prati život jedne porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline, koje su u ovoj dramskoj priči samo milje iza koga se kriju mnogo važnije život

Počele probe za predstavu "Berači snova" u Zvezdara teatru
Copyright Promo / Zoja Pavlović

Probe za novu predstavu “Berači snova” po tekstu Vladimira Ðurđevića i u režiji Božidara Ðurovića, počele su u beogradskom Zvezdara teatru.

Komad prati život jedne porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline, koje su u ovoj dramskoj priči samo milje iza koga se kriju mnogo važnije životne teme današnjice.

Predstava je ušla u svoju realizaciju u fazi čitajućih proba još tokom marta, ali je rad na njoj prekinulo vanredno stanje, obustava svih kulturnih aktivnosti i sada je došao trenutak u novoj sezoni teatra da se nastavi projekat, saopštio je Zvezdara teatar.

U glumačkoj podeli su Hadži Nenad Maričić, Biljana Ðurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Branislav Tomašević, Ivan Jevtović i Joakim Tasić. Premijera novog komada je predviđena za novembar, a u autorskoj ekipi su i scenograf Geroslav Zarić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, dok muziku komponuje Zoran Erić.

Nakon premijerne obnove poznate predstave “Tre sorele” Stevana Koprivice u režiji Milana Karadžića u februaru, ovo će biti tek drugi novi naslov u Zvezdari. U spomenutom komadu igraju Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Ana Franić, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele i Aleksandar Radojičić.

Prema tekstu Vladimira Ðurđevića u Zvezdara teatru se od 2014. igra komad “Bajka o pozorištu” – adaptacija prema francuskoj pozorišnoj komediji i filmu “Kavez za ludake”, koji je imao i holivudsku verziju.

Reditelj Božidar Ðurović postavio je na ovu scenu i hit predstavu “Večera budala” takođe francuskog autora – Fransisa Vebera, koja se izvodi duže od 10 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike