Čudesno putovanje kroz prostor i vreme: "Čarobna frula" Branka Kockice u "Pužu"

02.10.2020

10:47 >> 14:10

0

Dvadeset pet likova u neobičnim kostimima vode glavnog junaka kroz niz komičnih situacija

Čudesno putovanje kroz prostor i vreme: "Čarobna frula" Branka Kockice u "Pužu"
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Premijera novog komada Branislava Milićevića – Branka Kockice “Čarobna frula” biće održana danas od 18 časova u Pozorištu Puž, a reprize su sutra od 12 i 17 časova i u nedelju od 12 časova.

Kako stoji u opisu nove predstave za decu –  priča je vesela muzička odiseja, čudesno putovanje kroz prostor i vreme, a dvadeset pet likova u neobičnim kostimima vode glavnog junaka kroz niz komičnih situacija. Mađioničarski trikovi, video efekti, plesne numere i brojne promene dekora čine ovaj spektakl idealnim i za najmlađu publiku.

– Radnja je sledeća: Žarkova devojka Slađana je iznenada nestala, i vilenjak Rica mu daje čarobnu frulu koja će ga na krilima pesme odneti do njegove drage. Međutim, s frulom nešto nije u redu, i Žarko upada u razne zgode i nezgode. U svojoj potrazi za Slađanom prolazi kroz Kameno doba, Tamni vilajet, Nedođiju i Nevidiš, Džandžarug ispod Himalaja i staru Srbiju, a usput sreće mnoge zanimljive ličnosti, čak i Kraljevića Marka, koji mu na kraju postaje kum – objašnjava Kockica.

Pripovedača pored Milićevića tumači i Aleksandar Risteski, a u ostalim ulogama nastupaju: Milan Nikitović, Snežana Jeremić Nešković, Milica Janketić, Igor Damnjanović, Rastko Vujisić, Strahinja Blažić, Petar Jovanović, Aleksandar Vujanović, Peđa Filipović i Mirko Kovačević.

Komad traje oko 70 minuta, i namenjen je deci uzrasta od tri do devet godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike