Ema Korin otkrila zbog čega na društvenim mrežama pored njenog imena pišu ove dve reči (FOTO)

04.12.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica smatra da će se uvođenjem bezrodnosti u dodelu nagrada pružiti prilika i priznanje osobama koje su poput nje - nebinarne, kvir ili transrodne

Ema Korin otkrila zbog čega na društvenim mrežama pored njenog imena pišu ove dve reči (FOTO)
Ema Korin - Copyright Profimedia

Ema Korin koja je planetarnu popularnost stekla ulogom princeze Dajane u četvrtoj sezoni serije „Kruna“ traži da se priznanja za najboljeg glumca i glumicu spoje u jedno.

Mladoj britanskoj umetnici, koja se definiše kao nebinarna osoba, teško pada što joj dodeljuju nagrade kao najboljoj glumici. 

Korinova, koju ćemo uskoro gledati u glavnoj ulozi u u filmu „Ljubavnik lejdi Četerli“, ovih dana pokrenula je kampanju da se kategorije najbolji glumac i najbolja glumica na dodelama najvećih filmskih nagrada spoje u jednu - bez rodne odrednice.

Profimedia
 

- Nadam se da će se to u budućnosti i dogoditi - rekla je glumica za BBC News ističući da joj smeta što je nominovana isključivo u ženskim kategorijama, prenosi Harpers Bazaar. 

Odrednica they/them

Dvadesetšestogodišnja glumačka zvezda trenutno na Vest Endu igra „Orlanda“, predstavu nastalu po klasiku Virdžinije Vulf, o fluidnosti polova.

- Mislim da je vidljivost ključna u ovim stvarima. Moje putovanje bilo je dugo i preda mnom je još dug put. Previše smo navikli na to da definišemo sami sebe. Društvo funkcioniše unutar binarnosti, a meni je trebalo mnogo vremena da shvatim da postojim negde između. I još uvek nisam sigurna gde je to - rekla je glumica objasnivši zašto na njenim profilima na društvenim mrežama pored njenog imena stoji odrednica they/them.

Instagram screenshot/emmalouisecorrin
 

Ema Korin smatra da će se uvođenjem bezrodnosti u dodelu nagrada pružiti prilika i priznanje osobama koje su poput nje - nebinarne, kvir ili transrodne

Rasprava o rodno slobodnim kategorijama sve je šira, u čemu prednjači muzička industrija. Gremi nagrade su odavno rodno neutralne, a Brit Awards je ove godine spojio muške i ženske solo izvođače u kategoriju "izvođač godine".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike