Energija dobre muzike: Počinje 38. Beogradski džez festival

26.10.2022

14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

U okviru ovogodišnje manifestacije koja traje od 26. do 30. oktobra, biće održano 16 koncerata sa preko stotinu muzičara

Energija dobre muzike: Počinje 38. Beogradski džez festival
Copyright Pixabay

Počev od 2008. godine, Beogradski džez festival svake godine naručuje po jednu originalnu produkciju nekom od istaknutih domaćih umetnika ili sastava, najčešće na samom otvaranju manifestacije.

Ove godine obeležava se mini-jubilej, petnaesta produkciju po redu, a ta čast je pripala beogradskom kvartetu „Schime“, koji će nastupiti zajedno sa kamernim orkestrom „Muzikon“, na svečanom otvaranju 38. Beogradskog džez festivala.

Schime Promo/Nikola Cvetković
 

Koncert je zakazan za 26. oktobar, u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

U okviru 38. Beogradskog džez festivala, od 26. do 30. oktobra, u salama Doma omladine Beograda i MTS Dvorane biće održano 16 koncerata u okviru 6 programskih celina, sa preko stotinu muzičara koji dolaze sa 5 kontinenata, uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih autora sa srpske džez scene.

Muzikon Promo/Jovan Nedeljkov
 

Na programu je 5 koncerata srpskih umetnika - 1 solo nastup, 3 benda i 2 velika orkestra, što je rekordan broj u novijoj istoriji manifestacije koji reflektuje uspon srpskog džeza na globalnoj sceni, sa svakodnevnim priznanjima koje naši mladi umetnici dobijaju širom Evrope i sveta.

Promo/Beogradski džez festival
 

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji je 2007. godine uvrstio BDŽF u manifestacije od posebnog značaja. Organizator je Dom omladine Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike