Kratki film Stevana Filipovića o "Ratovima zvezda" na festivalu u Francuskoj

14.10.2020

08:45 >> 15:22

0

Priča ovog ostvarenja dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile), kada je Galaktička Imperija pobeđena, na njenim ruševinama nastala je

Kratki film Stevana Filipovića o "Ratovima zvezda" na festivalu u Francuskoj
Copyright Promo/Tamara Antonović

Kratki igrani film “Breaking Point: A Star Wars Story” Stevana Filipovića, reditelja filmova “Šejtanov ratnik”, “Šišanje”, “Pored mene”, biće prikazan na Međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Mantonu, u Francuskoj, koji se održava od 16. do 18. oktobra.

Filipovićevo kratkometražno ostvarenje dobilo je nominacije u kategorijama najbolji reditelj, najbolji glumci (Slaven Došlo i Darko Ivić), najbolja glumica (Jana Milosavljević), najbolji scenario (Stevan Filipović), najbolja fotografija (Ðorđe Stojiljković i Matej Milenković) i najbolja muzika (Nemanja Rančić, Aleksandar Ranđelović, Chris Alexander Sćultze).

Promo/ Tamara Antonović

Ovaj film, urađen na engleskom jeziku, dešava se nekoliko godina pre sedmog dela sage (Buđenje Sile), kada je Galaktička Imperija pobeđena.
Na njenim ruševinama, nastala je Nova Republika, a sa njom i nova generacija Džedaj-vitezova, koju obučava Luk Skajvoker.
Skajvoker je braću Dast, Nola (Darko Ivić) i Kesa (Slaven Došlo), sa surovih ulica Korelije doveo u svoj džedajski Hram, kako bih podučavao veštinama Sile, a tu noć će braća naučiti poslednju lekciju.

Promo / Tamara Antonović

Film je sniman na lokacijima u blizini Beograda, na Avali i Kosmaju.
Scenograf je Branislav Crvenković, koji je i zadužen za maske vanzemaljaca i posebnu šminku.
“Breaking Point: A Star Wars Story” je nastao u produkciji beogradske producentske kuće Hypnopolis, a uz podršku Filmskog centra Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike