Nagrada za životno delo pripala Radomiru Mihailoviću Točku

14.10.2020

15:17 >> 15:18

0

Ostala priznanja Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike koja će biti dodeljena u Ateljeu 212 vezana su za dostignuća u prethodnoj godini, te je naj

Nagrada za životno delo pripala Radomiru Mihailoviću Točku
Copyright Antonio Ahel / ATAImages

Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu, a priznanje za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista, vođa grupe Smak Radomir Mihailović Točak.

Prošlogodišnja ceremonija, na istom mestu, ispunila je salu čuvenog pozorišta, što, ovoga puta neće biti slučaj, međutim, u udruženju ističu da su, bez obzira na otežavajuće okolnosti, želeli da, po svaku cenu, održe kontinuitet dodele prestižnih priznanja.

Ostala priznanja udruženja vezana su za dostignuća u prethodnoj godini, a najbolja rok grupa 2019. je Riblja čorba, nagrada za pop muziku pripašće grupi S.A.R.S, najbolji džez sastav je Kvartet Dragan Ćalina, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa Buč Kesidi. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Na svečanosti će biti dodeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija dela. Kod džezera, to je pesma “Perdao” koju izvodi Vasil Hadžimanov bend sa Senkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo da su, u oblasti popa, odnosno roka, ponovo nagrađene, kao i lani, pesme “Milimetar” Željka Joksimovića i “Lutka”, sastava S.A.R.S.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Headliner

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike