Preminuo glumac Robi Koltrejn, čuveni Hagrid iz filmova o Hariju Poteru

14.10.2022

17:05

0

Vest o njegovoj smrti mnoge je potresla

Preminuo glumac Robi Koltrejn, čuveni Hagrid iz filmova o Hariju Poteru
Robi Koltrejn 5 - Copyright Profimedia

Glumac Robi Koltrejn, najpoznatiji po ulozi Hagrida u serijalu filmova o čarobnjaku Hariju Poteru, preminuo je danas u 72. godini.

- Robi će biti najviše zapamćen kao Hagrid, i to u decenijama koje dolaze. Uloga koja je donela toliko radosti deci i odraslima, zbog koje je dobijao pisma fanova preko 20 godina - izjavio je njegov agent.

Profimedia
Robi Koltrejn kao Hagrid

Koltrejn je, kako se navodi, pre smrti boravio u preuređenoj štali u brdima zapadno od industrijskog dela Glazgova. Jedan magazin je čak objavio fotografije njegovog trošnog doma, u kom je gotovo zarobljenik. Kako su pisali, prethodnih pet godina proveo je u invalidskim kolicima zbog bolnog osteoartritisa.

Čak ga ni stanodavac, Endru Edmonston (inače u krvnom srodstvu s vojvotkinjom Kamilom) uživo nije video oko četiri godine. On je i progovorio o filmskoj zvezdi za magazin, zabrinut, a ništa drugačije, navodi se dalje, nisu ni priče iz komšiluka.

Profimedia
Robi Koltrejn kao Hagrid

Ipak, nedavno se pojavio u specijalu kojim su “Poterovci” obeležili 20. godišnjicu čuvene franšize. Fanovi su tako ostali bez reči, pošto su videli kako se teško kreće.

Podsećanja radi, glumac je od 1999. do 2003. godine bio u braku s Ronom Gemel, s kojom je dobio ćerku i sina. Prošle godine je u jednom od retkih intervjua za novine otkrio da je u vezi poslednjih 12 godina, ali ništa više od toga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike