Odobrena JazzVAkcina: Počinje festival u Valjevu

24.12.2020

06:35 >> 11:51

0

Autor: Dejan Ćirić

Prijavom na Jutjub kanal Valjevo Jazz Fest besplatno se mogu pogledati svi koncerti i specijalizovane emisije u okviru ovogodišnje manifestacije

Odobrena JazzVAkcina: Počinje festival u Valjevu
Copyright Promo/Jazz Fest Valjevo

Džez festival u Valjevu, trideset šesti po redu, počeće u petak 25. decembra, u 21 sat i trajaće do 29.12. Festival će ove godine otvoriti premijera dokumentarnog filma „Bravo, majstore!“ posvećenog nedavno preminulom dr Voji Milutinoviću, dečjem hirurgu i muzičaru iz Valjeva, koji je i sam svojevremeno učestvovao u organizovanju festivala.

Druge festivalske večeri publika će moći da gleda koncert našeg poznatog džez saksofoniste i kompozitora Jovana Maljokovića, koji će uz svoj Balkan Salsa bend premijerno izvesti numere sa svog novog albuma „Reka života“.

Promo/Dragan Krunić

Naredne dve večeri, u okviru promocije novog albuma, nastupiće jedan od vodećih makedonskih džez gitarista i kompozitora Sašo Popovski. Album „Fallen land“ na uzbudljiv način redefiniše izraz Balkan Soul, a uz Popovskog će nastupiti Ivan Bejkov (kontrabas) i Viktor Filipovski (bubnjevi).

Promo/Jazz Fest Valjevo

Pretposlednje večeri festivala izraelska zvezda u usponu čarobnog glasa Tula, nastupiće u pratnji benda Shalosh. Rođenje u Tel Avivu u mešovitoj jemensko-poljskoj porodici, i odrastanje na Bliskom istoku uneli su u njene izvedbe vrlo šarenolik i raznovrstan pristup i obezbedili joj mesto ne samo na džez, već i na svetskoj muzičkoj sceni.

Promo/Jazz Fest Valjevo

Zatvaranje festivala povereno je studentima džez odseka Muzičke akademije 29.12. u 21 sat. Uz podršku bivših i sadašnjih učenika Valjevske gimnazije, Aleksandra Cvejića, Petra Ninića i Dragutina Čulića, studenti će provesti publiku kroz terapiju izloženosti kvalitetnoj muzici u emisiji pod nazivom „Bolje sprečiti nego lečiti“.

Pročitajte još

Valjevo Džez Fest jedini je džez festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo više od 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine, pod sloganom „Jazz vakcina“ podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike