Filmsko čudo Džejmsa Kamerona u domaćim bioskopima: Karte za „Avatar“ u prodaji (FOTO/VIDEO)

14.09.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Velika IMAX premijera održaće se 21. septembra u Cineplexx Galeriji Belgrade, a narednog dana film će se naći na redovnim repertoarima

Filmsko čudo Džejmsa Kamerona u domaćim bioskopima: Karte za „Avatar“ u prodaji (FOTO/VIDEO)
Film "Avatar" - Copyright Promo/MCF

Sa unapređenim visoko-dinamičnim zvukom i slikom u 4K rezoluciji, snimljena u najmodernijoj 3D tehnologiji filmska senzacija „Avatar“ vraća se na veliko platno 21. septembra, za čije se premijerne projekcije karte već mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Velika IMAX premijera održaće se iste večeri u Cineplexx Galeriji Belgrade, a narednog dana, 22. septembra, remasterizovani „Avatar“ zaživeće na repertoarima domaćih bioskopa.

Film "Avatar" Promo/MCF
 

Velikog interesovanja za najnovije ostvarenje istaknutog američkog reditelja Džejmsa Kamerona sećaju se mnogi, jer neki od njih su te 2009. godine i po više puta odlazili na projekcije spektakla „Avatar“, kako bi videli filmsko remek-delo prikazano u najnovijem 3D formatu budućnosti.

Bio je to najnoviji Kameronov hit koji je publika čekala dvanaest godina, još od neverovatno popularnog “Titanika” i niko nije mogao ni da zamisli kakav će to fenomen postati.

Profimedia
 

Glavni lik ovog avanturističkog epskog spektakla jeste marinac, ujedno i paraplegičar, Džejk Sali koji biva poslat na planetu Pandoru s jedinstvenom misijom infiltracije među lokalno stanovništvo, kako bi se domogao vredne rude za korporaciju za koju radi. S vremenom, Džejk postaje rastrgan između izvršavanja naredbi i želje da zaštiti lokalno stanovništvo od uništenja koje im preti.

Kao prvo kinematografsko 3D iskustvo, film je pomerio granice filmskog doživljaja i te 2009. zapalio blagajne širom sveta postavši jedan od najgledanijh filmova svih vremena sa zaradom od 2,84 milijarde dolara.

Promo/ MegaComFilm
 

Osim što je postao jedan od najprofitabilniji filmova, „Avatar“ je pre 13 godina bio i jedan od najnagrađivanijih osvojivši dve nagrade Zlatni globus u kategorijama za najboljeg reditelja i najbolji film, dve nagrade britanske Akademije BAFTA i tri Oskara.

U filmu glavne uloge tumače Sem Vortington, Zoi Saldana, Sigurni Viver, Mišel Rodrigez, Stiven Lang i drugi.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Nastavak priče, film „Avatar: Put vode“, koji smo čekali 13 godina na veliko platno stiže u decembru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike