Višeminutne ovacije za "Komediju na tri sprata": Bliskost luckastih i otuđenih stanara zgrade

26.08.2022

12:00

0

Prvi film mlade rediteljke Sandre Mitrović

Višeminutne ovacije za "Komediju na tri sprata": Bliskost luckastih i otuđenih stanara zgrade
image-25-08-22-23-11 - Copyright Promo

“Komedija na tri sprata”, prvi film mlade rediteljke Sandre Mitrović doživeo je ovacije na svom pretpremijernom prikazivanju u okviru 57. Filmskog festivala u Nišu.

Projekcija za koju se tražila karta više potpuno je oduševila Nišlije, završila se višeminutnim aplauzom za glavne aktere - Slobodana Bodu Ninkovića, Vesnu Trivalić, Dragana Gagija Jovanovića, Miodraga Radonjića i Pavla Mensura.

"Komedija na tri sprata" prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade.

Promo
 

Galerija likova – otuđenih i samoživih, ali i luckastih i dobrodušnih, biva suprostavljena usamljenoj zgradi u kojoj žive, a koja kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada.

Velika zvezda srpskog glumišta Vesna Trivalić napominje da je u scenariju za film osetila povezanost, toplinu, nešto romantično, poetično.

- Zapravo Gagi (Jovanović), Pavle (Mensur) i ja smo četvoročlana porodica. Videćete, četvrti član je pas. Imala sam osećaj kao da me vremeplov vratio u neka davna vremena mog života. Sa Sandrom je saradnja bila fantastična. Ona je pre svega jedna tiha, maštovita i mudra rediteljka. Znala je šta želi i nekako smo uživali. Bilo je to uzbudljivo putovanje - rekla je Vesna Trivalić za Tanjug.

Dragan Jovanović Promo/Emilija Stanišić
 

Proslavljeni glumac Dragan Gagi Jovanović ističe da je atmosfera na snimanju bila najbolji deo procesa nastajanja filma.

- Ništa nam nije bilo teško. Nisam puno radio u poslednje vreme, ali kada sam pročitao scenario pomislio sam da je to nešto što treba da podržim i da treba da učestvujem u tome, zato što je neobično u današnja vremena da se snimaju ovakvi filmovi. Ovaj film bih gledao i večeras drugi put, samo da nema ove utakmice... - rekao je šaljivo Gagi Jovanović Tanjugu, misleći na utakmicu naših košarkaša.

 - Dugo sam živela van naše zemlje i želela sam da dočaram taj jedinstven osećaj koji postoji samo kod nas - bliskost i prisnost koja postoji među komšijama. To je zaista nešto što je vrlo specifično i meni veoma drago, daje osećaj topline i pripadnosti - izjavila je Sandra Mitrović na konferenciji za medije u Nišu.

Sandra Mitrović Promo/Emilija Stanišić
 

Nakon studija u Londonu, Sandra Mitrović je master diplomu stekla na Univerzitetu Kolumbija, odakle nosi veliko znanje i iskustvo. Kreator je osam kratkih filmova, a sada je predvodila autorsku ekipu na svom prvom dugometražnom filmu.

Pored Sandre Mitrović koja je rediteljka i scenaristkinja, autorsku ekipu, između ostalih, čine i producent i pomoćnik reditelja Ivan Grbin, koscenarista Noe Dodson, direktor fotografije Dušan Ivanović.

Promo/Emilija Stanišić
 

Iza ove komedije drame stoje producentske kuće Filmland i Telekom Srbija. Velika beogradska premijera se očekuje sredinom oktobra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike