Ne prestaju reakcije na "Kuću zmaja": Scena koja je podigla prašinu

25.08.2022

17:30

0

Pre nego je epizoda ugledala svetlost dana, Sapočnik i Kondal prikazali su je mnogim ženama

Ne prestaju reakcije na "Kuću zmaja": Scena koja je podigla prašinu
Kuća zmaja - Copyright Profimedia

Prvu epizodu serije "Kuća zmaja" pogledalo je 9, 9 miliona gledalaca, a scena porođaja podigla je prašinu već u prvoj epizodi.

Kreatori serije, Migel Sapočnik i Rajan Kondal, govorili su u jednom od poslednjih intervjua, koliko im je bila bitna traumatična scena porođaja iz prve epizode i kako su puno vremena utrošili za pripremanje iste. 

U premijeri serije, kralj Viseris, jedan od glavnih likova, primoran je da donese odluku koja će promeniti život njegovoj supruzi, kraljici Aemi Targarjen, dok ona trpi komplikacije na porođaju.

Profimedia
 

Morao je da odluči da li će spasiti njen ili bebin život.

Kralj Viseris na kraju odlučuje da spase život svog nerođenog deteta, primoravajući svog savetnika ali i lekara, da uradi srednjovekovni carski rez, bez dozvole svoje žene.

Pre nego je epizoda ugledala svetlost dana, Sapočnik i Kondal prikazali su epizodu mnogim ženama, kako bi procenili njihove reakcije ali i osećanja prema sceni.

- Potrudili smo se da je pokažemo što većem broju žena i postavili smo samo pitanje: "Da li je ovo bilo previše nasilno za tebe?" - rekao je Migel za PopSugar. 

Profimedia
 

- I jednoglasno, odgovor je bio "ne". Često je odgovor bio: „Ako ništa drugo, mora biti više“ - kažu tvorci ove serije.

Na ideju montažera epizode, scena je prikazana tako da paralelno pratimo šta se dešava na turniru gde se vitezovi biju, dok se kraljica porađa.

Želeli su time da prikažu paralelno mušku i žensku borbu. Dok jedni to rade zarad hvalisanja ili zabave drugih, drugi se bore za preživljavanje.

Sapočnik kaže da će u prvoj sezoni biti još scena porođaja, ali svaka će biti drugačija. 

Printscreen / Youtube HBO
 

- Podelili smo scene porođaja po temama, prva je bila mučenje - kaže reditelj.

 - Onda, postoji scena gde je tema agonija i ekstaza. Biće i porođaja gde je tema stagniranje ili ćorsokak, a postoji scena gde je tema bitka. Tako da pokušavamo da ih posmatramo na različite načine - zaključuje reditelj. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Citymagazine

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike