Novi trejler filma „Vikend sa ćaletom“: Saznajte ko su Kašika i Ogi

22.10.2020

06:40 >> 15:11

0

Autor: Dejan Ćirić

Film u kome glavnu ulogu igra Nenad Jezdić, 29. oktobra počinje svoj bioskopski život

Novi trejler filma „Vikend sa ćaletom“: Saznajte ko su Kašika i Ogi
Copyright Nenad Jezdić, film "Vikend sa ćaletom" Promo/Helena Kominac

Novi trejler domaćeg filma „Vikend sa ćaletom“, reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića je objavljen, a ovo ostvarenje će se od 29. oktobra naći u biskopima širom Srbije. Uz sve preporučene mere predostrožnosti kojih se bioskopi u vreme pandemije pridržavaju, publika će bezbedno moći da uživa u Momčilovićevoj dugo iščekivanoj priči o odnosu oca i sina, u kojoj glavne uloge tumače Nenad Jezdić, Bane Vidaković i Miodrag Miki Krstović, kao i mlada glumačka nada Vasa Vraneš.

„U životu ili jašeš, ili te drugi jašu“, “Hoće klavir da te brani sutra kad te neko napadne na ulici“, „Prvo ćeš da naučiš da se biješ, pa ćeš onda da sviraš klavir“, samo su neke od upečatljivih replika u ovom filmu, koje će se pamtiti i prepričavati, a evo ko su Kašika i Ogi čiji je porodični odnos godinama potiskivan i zabranjen.

Promo/Helena Kominac

Kašika, koga igra Nenad Jezdić, jedan je od šefova beogradskog podzemlja. Brzo misli, brz je na obaraču i kao takav vrlo opasan. Bio je dobar đak, ali je kasnije upao u loše društvo i završio na ulici. Zahvaljujući inteligenciji i bokserskoj veštini brzo je napredovao u uličnoj hijerarhiji. Uživa respekt i među kriminalcima i među policajcima. Nadimak je stekao zahvaljujući izreci da „zdravlje i snaga ulaze na kašiku“.

Ognjen, koga tumači Vasa Vraneš, živi sa mamom. Odrastao je bez prisustva oca kojeg jedva da je upamtio. Sve do ponovnog susreta, kad se vraćaju potisnuta sećanja i osećanja. Inteligentan je, ali povučen i odmeren dečak. Otac mu nedostaje ali on to vešto krije. Voli šah i video igrice. Zaljubljen je u svoju učiteljicu klavira. Pred pubertetom je, ali je još uvek dete. Pun je skrivenih vrlina i talenata koje nerado pokazuje. Likom podseća na oca, ali po karakteru nema ništa njegovo, što i nije čudno s obzirom na to da raste pod uticajem majke i bake. Prava „umetnička duša“, što Kašiku povremeno dovodi do očaja.

Osim Jezdića, Vraneša, Krstovića i Vidakovića, u filmu igraju i Jelena Đukić, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov i Miljan Davidović. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike