Malo pozorište „Duško Radović“ slavi 71. rođendan

22.10.2020

16:28 >> 18:14

0

Autor: Dejan Ćirić

Na svečanosti povodom značajnog jubileja biće dodeljene godišnje nagrade za najuspešnija umetnička ostvarenja

Malo pozorište „Duško Radović“ slavi 71. rođendan
Copyright Predstava "Pepeljuga" Promo/Z. Sinobad

Malo pozorište „Duško Radović“ proslaviće u petak, 23. oktobra, 71. rođendan. Program će početi izvođenjem predstave „Dečak sa koferom“ po tekstu Majka Kenija, u režiji Damjana Kecojevića, nakon čega će tradicionalno biti dodeljene godišnje nagrade „Božidar Valtrović“, „Marija Kulundžić“ i „Milena Načić“. Odluku o dodeli nagrada za najuspešnija umetnička ostvarenja u predstavama koje su premijerno izvedene u prethodnih godinu dana, doneo je tročlani žiri u sastavu Miloš Samolov, predsednik, Dušica Sinobad i Tatjana Stanković.

Predstava “Dečak sa koferom” Promo/Jelena Janković

Pored godišnjih nagrada, tom prilikom, direktor pozorišta Aleksandar Nikolić, dodeliće jubilarne nagrade i zahvalnice. U prethodnih godinu dana Malo pozorište „Duško Radović“ izvelo je četiri premijere i to: „Srce u junaka Kraljevića Marka“ u režiji Juga Radivojevića, „Pepeljuga“ u režiji Stevana Bodrože, „Guliver“ u režiji Isidore Goncić i „Dečak sa koferom“ u režiji Damjana Kecojevića.

Predstava “Guliver” Promo/Belkisa Abdulović

Pozorišna organizacija „Tri groša“ i Malo pozorište „Duško Radović“ pozivaju decu uzrasta od 8 do 12 godina da se pridruže programu „Mali pozorišni eksperti“. U pitanju je program za razvoj dečje pozorišne publike koji postoji od 2016. godine, u potpunosti je besplatan za svoje korisnike, i ove godine prima do 12 novih članova. Program se sastoji iz dve vrste aktivnosti, edukativnih i kreativnih radionica i poseta pozorišnim predstavama i diskusijama o njima, gde se primenjuju veštine i znanje stečeni u radioničarskom programu. Ciljevi programa su ohrabrivanje i osnaživanje kritičkog mišljenja, razvoj ukusa i kulturnih potreba i navika.

Predstava “Pepeljuga” Promo/Z. Sinobad

Program su osmislili i vode mladi pozorišni profesionalci okupljeni oko organizacije „Tri groša“, a od ove godine, aktivnosti programa će se održavati u Malom pozorištu „Duško Radović“. Radionice će biti organizovane jednom do dva puta mesečno, uvek subotom, od 12 do 14 časova. Posete pozorišnim predstavama dešavaju se u skladu sa repertoarskim programom pozorišnih ustanova.

Formular popuniti najkasnije do petka, 30. oktobra 2020. Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do ponedeljka 2. novembra. U slučaju neizvesne epidemiološke situacije, program će se prilagođavati novonastalim okolnostima, o čemu će učesnici biti blagovremeno informisani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike