Aukcija nakita Elvisa Preslija: Šta je sve kralj rokenrola poklonio svom menadžeru

01.08.2022

15:00

0

Supruga legendarnog muzičara, obezbedila je mnoge predmete

Aukcija nakita Elvisa Preslija: Šta je sve kralj rokenrola poklonio svom menadžeru
Elvis Prisli - Copyright Profimedia

Kolekcija nakita, koju je legendardni "kralj roka" Elivis Presli poklonio svom menadžeru Tomu Parkeru, biće na aukciji 27. avgusta, preneo je Rojters.

Kako se navodi, na aukciji će se naći oko dvesta predmeta, među kojima su satovi, zlatno prstenje optočeno draguljima, dugmad za manžetne, lančići, ali i gitara na kojoj je Presli svirao tokom čuvenog povratničkog nastupa 1968. godine.

Tom Parker Profimedia
 

Prisila Presli, supruga legendarnog muzičara, obezbedila je mnoge predmete koji će se naći na zakazanoj aukciji, navodeći da je bila prinuđena na ovaj korak stalnim prisustvom lažnih artefakata njenog supruga na tržištu.

- Želim da znam sa sigurnošću da će ovi autentični predmeti pripasti nekome ko će brinuti o njima, nekome ko će ih ceniti - rekla je Prisila.

Prisila i Elvis Presli/Profimedia
 

Ona je za Rojters rekla da je ova kolekcija nakita izuzetno zanimljiva i raznovrsna, te da je nastala iz stalnih napora supružnika Presli da se dosete šta bi bio pravi izbor za poklon.

Zanimljivo je da će se na aukciji naći i neki predmeti koje je dizajnirala Prisila, uključujući artefakte sa logotipom za "TCB bend", prateći Preslijev bend.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike