Boris Isaković najbolji glumac na Festivalu "Dani Zorana Radmilovića"

23.10.2020

10:55 >> 12:53

0

Svedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i nenametljivim scenskim pokretom i gestikulaci

Boris Isaković najbolji glumac na Festivalu "Dani Zorana Radmilovića"
Copyright ATAImages / Antonio Ahel

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu “Dani Zorana Radmilovića” pripala je Borisu Isakoviću za ulogu Gospodina R. u predstavi “Zašto je poludeo gospodin R?” u režiji Boba Jelčića Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri u sastavu dr Miroslav Radonjić, predsednik, Enver Petrovci i dr Duško Ljuština u obrazloženju ističe:

– Svedenim glumačkim postupkom, suptilnom psihologizacijom, promišljenom karakterizacijom i odmerenim, preciznim i nenametljivim scenskim pokretom i gestikulacijom, Boris Isaković suvereno je i efektno oživeo kompleksni lik Gospodina R.
Najbolja predstava po izboru publike je „1789“ Narodnog pozorišta Niš, a nagrada za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ dodeljena je predstavi „Ružni, prljavi, zli“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Promo / BDP / Dragana Udovičić

– Scenografija Aleksandra Denića i kostimi Bjanke Adžić Ursulov na funkcionalan način otelotvorili su autentičnu atmosferu predstave „Ružni, prljavi, zli“ i izuzetno doprineli osobenoj ekspresivnosti i duhovitosti ostvarenja Beogradskog dramskog pozorišta – istakao je žiri.
Stručni žiri 3. Festivala malih pozorišnih formi, u sastavu: Ivan Bekjarev, predsednik, Nenad Novaković i Spasoje Ž. Milovanović, doneo je odluku da Nagradu za najbolju predstavu dodeli monodrami „Dr Feler“ u izvođenju Dragana Bože Marjanovića.
– Predstava na najbolji mogući način komunicira sa publikom i pokazuje svu raskoš kako glumačke izvedbe Dragana Bože Marjanovića, tako i monodrame kao dramske forme – ističe se u obrazloženju.
Žiri u istom sastavu doneo je i odluku da Specijalnu nagradu dodeli Eciji Ojdanić za ulogu Vlajne u predstavi „Vla-vla-Vlajland cabaret“ autora i reditelja Ivana Lela Lema.
– Gospođa Ecija i Ivan Leo Lemo opravdali su činjenicu da su pozorište i pozorišna umetnost prostori vanredno slobodne misli – kaže žiri.
„Doktor Feler“ je i po izboru publike najbolja predstava na Festivalu malih formi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike