Dečji kutak kulture: Kreativni Sajam knjiga

23.10.2020

11:06 >> 12:54

0

Autor: Dejan Ćirić

Od 23. oktobra do 2. novembra na sajtu i u knjižarama Kreativnog centra u Beogradu, čitaoce očekuje zanimljiv, poučan i atraktivan sadržaj

Dečji kutak kulture: Kreativni Sajam knjiga
Copyright Promo/Kreativni centar

Najveći izdavač dečjih knjiga u Srbiji iz svoje bogate biblioteke za ovogodišnji Sajam preporučuje nekoliko posebnih izdanja u kojima će uživati mališani svih uzrasta, ali i njihovi roditelji.

Peca voli Vivaldija – Novo izdanje iz edicije popularnih zvučnih knjiga o Peci u kojima se glavni junak upoznaje s različitim vrstama muzike i instrumentima. U novoj knjizi Peca sa svojim prijateljima odlazi na karneval u Veneciji i saznaje više o muzici čuvenog kompozitora Vivaldija.

Sve što (ni)sam želela – Kompjuterski virus iznenada prelazi na ljude i u gradu je vanredna situacija. Dvanaestogodišnja Nina slučajno se našla odvojena od roditelja, u kući svoje bake, a da stvar bude još zanimljivija – tu je i sedmak Maks, njena tajna simpatija iz škole. Na taj način započinje prva knjiga budućeg serijala čiji su glavni junaci Nina i Maks. Uzbudljiv roman za tinejdžere Dragane Mladenović sa ilustracijama Dušana Pavlića.

Mali kućni ogledi – Knjiga sadrži 240 ideja za naučne eksperimente koje deca bezbedno mogu izvesti u kući, sama ili uz pomoć odraslih. Odličan priručnik za prvi susret s naukom – podstaći će dečju maštu i pokazati im da se nauka nalazi svuda oko nas i da je svako može upoznati.

Jedrenjak u kukuruzu – Upoznajte dečaka Dobricu i njegove prijatelje gusku Ljubinku, mačka Zgubidana i ljubaznu Muškatlu, junake budućeg serijala Gusar Dobrica. Divno ilustrovana priča nagrađivanog pisca Zlatka Vasića o avanturama gusara sa Panonskog mora kojima nedostaje brod namenjena je početnicima u čitanju.

Sve o Ani – Ova knjiga daje odgovore na najčešće postavljana pitanja dece i mladih, koja su prikupljana tokom nekoliko godina u Kući Ane Frank u Amsterdamu. Pojedini odgovori kriju se u Aninoj životnoj priči, dok se neki drugi nalaze na posebnim ilustracijama s dodatnim informacijama. Uz više od sto fotografija i ilustracija čitaoci će steći sveobuhvatnu sliku o Aninom životu i njenom svetu.

Mi i naša istorija – Uz ovo izdanje čitaoci će upoznati istoriju čovečanstva od našeg prvog pretka, pa sve do danas. Privlačna sveobuhvatna priča o svetskoj istoriji namenjena je pre svega mladim ljubiteljima nauke o prošlosti, a jasan i zanimljiv tekst prate brojne ilustracije i precizne mape.

Da li laje morski pas? – Zbirka pesama Peđe Trajkovića, našeg poznatog autora koji je već dugi niz godina posvećen stvaralaštvu za decu, namenjena je uzrastu starijem od pet godina, ali i svim radoznalim čitaocima koji tragaju za zabavnim i zanimljivim odgovorima na pitanja Šta je to bebeća sreća?, Čemu služi stariji brat?, Zašto zeka ima velike uši? i mnoga druga.

Crna ptica – Roman Aleksandre Jovanović koji uspešno spaja elemente fantastike, horora, psihološkog romana i univerzalne priče o odrastanju. Namenjen je pre svega starijim osnovcima, ali i svim ljubiteljima dobre priče. Ilustraciju na koricama uradio je Dobrosav Bob Živković.

Svi se brojimo – Knjiga otkrivalica u kojoj će radoznalci oštrog oka otkriti mnoge male i velike tajne običnih i neobičnih odraslih osoba i dece. Ova knjiga, namenjena deci starijoj od pet godina, podstiče na razmišljanje i prenosi čitaocima plemenite poruke o važnosti uvažavanja drugih i razvijanja tolerancije u svetu oko nas.

Promo/Kreativni centar

Tokom trajanja Sajma izdanja „Кreativnog centra“ čitaoci će moći da kupe s popustom od 25%. Takođe, svakog dana tokom trajanja sajma jedna od novih knjiga biće na posebnom popustu od 30% u okviru akcije „Кnjiga dana“. Za sve one koji tokom sajamskih dana naruče knjige preko sajta, dostava će biti besplatna i važiće za porudžbine na teritoriji Srbije. Na sajtu „Кreativnog centra“, u rubrici КC blog, svakog dana biće objavljivano koje knjige preporučuju naši poznati pisci, a pošto ove godine „Кreativni centar“ u gostima neće imati autore iz inostranstva, neki od onih koji su prethodnih godina posetili Beogradski sajam knjiga prisetili su se svojih utisaka i podelili sa čitaocima čime se bave ovih dana. Sajamski popusti važe na sajtu www.kreativnicentar.rs i u knjižarama Кlub knjižara „Кreativni centar“, TC „Eurocentar“, Makedonska 30 i Кlub knjižara „Кreativni centar“, Uroša Martinovića 12, Novi Beograd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike