„Noć veštica“ odlazi u istoriju: Džejmi Li Kertis poslednji put u krvavom obračunu sa Majklom Majersom (FOTO/VIDEO)

20.07.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumica je još u februaru, kada je završeno snimanje, najavila da se više neće pojavljivati u ovoj kultnoj ulozi

„Noć veštica“ odlazi u istoriju: Džejmi Li Kertis poslednji put u krvavom obračunu sa Majklom Majersom (FOTO/VIDEO)
Copyright Džejmi Li Kertis, "Noć veštica"/Profimedia

Kultni horor „Noć veštica“ premijerno je prikazan davne 1978. godine, kada je doneo svetsku slavu glumici Džejmi Li Kertis, i jednu od najpopularnijih saga ovog žanra u istoriji svetske kinematografije.

Kertisova je u prvom delu ovog serijala, koji je režirao Džon Karpenter, debitovala na velikom platnu, nakon čega je prozvana holivudskom “kraljicom vriska”. Više puta je istakla da joj je poznata franšiza, koja obuhvata čak 12 filmova, pomogla ne samo da pokrene karijeru, već i da je održi.

Film "Halloween Ends"/Profimedia
 

U narednim decenijama snimljeno je puno nastavaka i rimejkova, a  2018. smo imali priliku da pogledamo još jedan u nizu naslova, koji je zanemario sve filmove iz serijala o serijskom ubici Majklu Majersu, osim prvog dela. Naime, radnja ovog filma, pod nazivom „Noć veštica“, nastavljala se direktno na priču istoimenog ostvarenja iz 1978.

Nova trilogija, iza koje stoji Dejvid Gordon Grin, omogućila nam je da vidimo sada već mnogo stariju Lori kako se bori da zaštiti ćerku i unuku od Majersa nakon što on pobegne iz zatvora.

Film "Halloween Ends"/Profimedia
 

Na film iz 2018. nadovezao se još brutalniji i krvaviji „Noć veštica ubija“ (2021), a poslednji deo trilogije pod nazivom „Halloween Ends“ stiže u bioskope 14. oktobra ove godine.

Više od četiri decenije nakon prvog ostvarenja Džejmi Li Kertis se vraća poslednji put u ulozi Lori Stroud u konačnom obračunu sa Majklom Majersom.

Film "Halloween Ends"/Profimedia
 

Glumica je još u februaru, kada je završeno snimanje, najavila da se više neće pojavljivati u ovoj kultnoj ulozi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike