"Poslednja seansa" Agate Kristi: 20 najboljih priča koje i dan-danas izazivaju jezu

24.12.2020

16:16 >> 15:38

0

U nekima od njih pojavljuju se i čuveni Herkul Poaro i gospođica Marpl

"Poslednja seansa" Agate Kristi: 20 najboljih priča koje i dan-danas izazivaju jezu
Copyright Agata Kristi / Profimedia

Agata Kristi je sinonim za detektivske romane, ali ova slavna književnica volela je da piše i priče strave. Iako za motive svojih romana nije često uzimala natprirodne pojave, umela je takve elemente veoma vešto da koristi u pričama.

U knjizi „Poslednja seansa“ sakupljeno je dvadeset najboljih, onih koje su izdržale sud vremena i koje i danas u čitaocu izazivaju jezu i nespokoj, a u nekima od njih pojavljuju se i čuveni Herkul Poaro i gospođica Marpl.

Promo / Laguna

– Vizije, stvorenja koja vrebaju iz senke, susreti sa božanstvima, čovek koji opseda telo mačke, proverite da li su vam sva svetla upaljena kad budete čitali ovu knjigu – poručuju izdavači.

Pročitajte još

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.

„Poslednja seansa“ naći će se na policama od ponedeljka 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari i na sajtu.

– Agata Kristi je bila vešt pripovedač. Priče o okultnom i natprirodnom samo su još jedan dokaz da je uvek umela da stvori fantastičnu atmosferu oko misterioznih događaja – piše New York Journal of Books.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike