Rediteljka "50 nijansi sive" snima film o Ejmi: Priča konačno po meri oca slavne pevačice?

12.07.2022 | 14:00

Autor: Bojana Bačić

Sem Tejlor-Džonson je bila njena bliska prijateljica

Copyright Ejmi Vajnhaus Profimedia

Pod nazivom "Back To Black", kako glasi, jedna od najpoznatijih pesama Ejmi Vajnhaus, trebalo bi da bude snimljen još jedan film o pevačici koja je tragično preminula u 27. godini.

Kako prenosi svetski magazin "Variety" novi film o Ejmi Vajnhaus, koji je dobio podršku pevačicinog oca Miča, režiraće rediteljka filma "50 nijansi sive", Sem Tejlor-Džonson, koja je inače bila njena bliska prijateljica.

Ejmi Vajnhaus/Profimedia
 

Prema saznanjima "Variety" film je u fazi kastinga i traženja glumice koja bi trebalo da glumi Ejmi.

Film će biti baziran na knjizi Dafne Barak "Saving Amy", a u koprodukciji kuće Studiocanal, Alison Oven, Debre Hejvord i Trejsi Sivord.

Ideja o ostvarenju filma "Back To Black" pokrenuta je još 2018. godine, međutim u međuvremenu je promenjen scenarista i reditelj filma.

- Ono što želimo je da neko prikaže Ejmi onakvu kakva je zaista bila. Smešna, briljantna, šarmantna i užasna kakva je znala ponekad biti. Nema smisla da ja snimam film o njoj jer sam joj otac. Ali da nateramo prave ljude na to, to je važno i mi ćemo to sada učiniti - poručio je Mič Vajnhaus.

Ejmi Vajnhaus/ Profimedia
 

Inače, četiri godine nakon tragične smrti Ejmi Vajnhaus, 2015. godine snimljen je dokumentarac "Ejmi" koji je osvojio Oskara. Mič Vajnhaus je tada izjavio: "To je negativna, sramna i lažna slika Ejmi. Ispravićemo to".

Izgleda da će se želja Miča Vajnhausa konačno ispuniti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Variety