Sin nedavno preminulog Džejmsa Kana je takođe glumac: Igrao je sa Klunijem i Džulijom Roberts, ali izbegava Holivud (FOTO)

10.07.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Najpoznatiji je po policijskoj seriji „Hawaii Five-0“

Sin nedavno preminulog Džejmsa Kana je takođe glumac: Igrao je sa Klunijem i Džulijom Roberts, ali izbegava Holivud (FOTO)
profimedia-0563028973 - Copyright Džejms Kan/Profimedia

Poznati holivudski glumac Džejms Kan preminuo je 7. jula u 82. godini života. Holivud se još uvek oprašta od ovog umetnika koji je ostvario kultne uloge u filmovima „Kum“, „Mizeri“, „El Dorado“ i mnogim drugim. Za ulogu u legendarnom Kopolinom „Kumu“ bio je nominovan za Oskara.

Džejms Kan/Profimedia
 

Kan je imao četiri braka i iza sebe ostavio petoro dece, a jedan od njegovih sinova je takođe glumac.

U pitanju je četrdesetpetogodišnji Skot Kan, Džejmsov sin iz braka sa manekenkom i glumicom Šilom Mari Rajan. Skot je bio veoma blizak sa ocem i jedino je Kanovo dete koje je krenulo njegovim stopama.

Džejms i Skot Kan/Profimedia
 

Zanimljivo je da Džejms uopšte nije odobravao da Skot okuša sreću u filmskoj industriji, zbog svojih loših iskustava, svestan svih problema i rizika koje takva karijera nosi. Ipak, sudeći po broju uloga koje je do sada odigrao, čini se da Skot nije pogrešio.

Najpoznatiji je po policijskoj seriji „Hawaii Five-0“ (2010-2020), u kojoj je igrao detektiva Denija Vilijamsa, a zapaženu ulogu je ostvario i u HBO seriji „Entourage“ (2004-2011), gde je tumačio menadžera Skota Levina.

Skot Kan u seriji „Hawaii Five-0“/Profimedia
 

Skot je aktivan i na filmu. Igrao je u svim nastavcima filmova „Ocean’s Eleven“, zajedno sa velikim holivudskim zvezdama Džordžom Klunijem, Džulijom Roberts, Bredom Pitom i drugima.

Od njegovih ostalih uloga izdvajaju se one u filmovima: „Varsity Blues“ (1999), „Boiler Room“ (2000), „Gone in 60 Seconds“ (2000) i „Into the Blue“ (2005).

Skot Kan/Profimedia
 

Skot je, kao što je bio i njegov otac, veliki ljubitelj borilačkih veština. Ne živi holivudskim životom, kloni se publiciteta i nema naloge na društvenim mrežama. Pored glume, bavi se pisanjem i fotografijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike