Berlinski pobednik "Zlo ne postoji" premijerno na Festivalu autorskog filma

27.10.2020

14:02 >> 12:01

0

Iranskom režiseru Mohamedu Rasulofu je zbog njegovih ranijih radova slične tematike zabranjeno snimanje filmova, pa je ova uzbudljiva drama snimana u tajnosti

Berlinski pobednik "Zlo ne postoji" premijerno na Festivalu autorskog filma
Copyright Promo / FAF

Film “Zlo ne postoji“, dobitnik Zlatnog medveda na festivalu u Berlinu, iranskog režisera Mohameda Rasulofa premijerno će biti prikazan na 26. Festivalu autorskog filma (FAF) koji će se održati u Beogradu od 27. novembra do 4. decembra na već tradicionalnim lokacijama.

Reditelj Rasulof u ovoj drami objedinjuje četiri različite priče u kojima se protagonisti susreću sa moralnim dilemama. Od životne kolotečine jednog “poštenog“ radnika, mladog regruta sa zadatkom suviše teškim za njegovu dušu, vojnika koji otkriva užasnu tajnu do susreta misterioznog doktora i mlade devojke samo su neki od mnogobrojnih primera teškoća u izražavanju ličnih sloboda. Umetnik se pored ovakvih tema bavi i pitanjem smrtne kazne koja je u Iranu još uvek dozvoljena. Drama od 150 minuta u četiri čina prikazuje uziverzalnu priču pojedinaca koji su zaglavljeni u nametnutim situacijama i naizgled bez mogućnosti izbora.

Obrt koji nam umetnik uvodi jeste taj da izbor uvek postoji, ali da svaka odluka sa sobom nosi teške posledice.
“Zlo ne postoji“ je treći iranski film koji je u poslednjih deset godina dobio nagradu “Zlatni medved”. Nagradu u Berlinu preuzela je ćerka režisera, jer je Rasulofu zabranjen izlazak iz Irana. Njemu je inače zbog njegovih ranijih radova slične tematike zabranjeno snimanje filmova, pa je ova uzbudljiva drama snimana u tajnosti.

 

Glavno mesto održavanja Festivala je Kombank Dvorana, dok će se filmovi prikazivati i na ostalim lokacijama: Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Dom kulture Studentski grad, stara i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, bioskop Fontana, Centar za kulturu Vlada Divljan, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina, UK Stari Grad, a zbog epidemiološke situacije neki naslovi će se naći i na onlajn programu na platformi www.mojoff.net .

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike