Marvelov spektakl u bioskopima: Višestruka kolekcija beskonačnih realnosti “Doktora Strejndža”

06.05.2022

06:00

0

On koristi zabranjene čni da otvori vrata multiverzuma

Marvelov spektakl  u bioskopima: Višestruka kolekcija beskonačnih realnosti “Doktora Strejndža”
VTR0980_comp_v154.1187 - Copyright Foto:MegaComFilm

Nakon svetske premijere novog Marvelovog spektakla „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“, film koji su ljubitelji superheroja čekali od 2017. godine kada je izašao prvi samostalni film o nekadašnjem neurohirurgu Stivenu Strejndžu, dočekali su uz plašt doktora Strejndža koga igra markantni britanac Benedikt Kamberbač i  muziku koja najavljuje snagu, moć i prostranstvo multiverzuma.

Ovaj film sada može da se pogleda i u bioskopima širom zemlje.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Ali šta je multiverzum?

Višestruka kolekcija beskonačnih realnosti, a unutar svake postoje različite dimenzije, kao što  naslov kaže, stvara se „ludnica“ kada počnete da razmišljate o tome.

U prvom filmu o Doktoru Strejndžu, njegovom liku kažu da gleda na svet kroz ključaonicu, a sada ta ključaonica može da se proširi.

Ovaj film pokazuje Doktoru Strejndžu da iako je mislio da je ključaonica dovoljno velika, ima još mnogo toga da se nauči i još mnogo novih mesta na kojima treba da bude.

Foto:Promo/MegaComFilm
 

- Godinama smo bili intrigirani idejom da napravimo  samostalni film Doktora Strejndža, jer smo mislili da je sjajan lik i da ima sjajnu glumačku ekipu sporednih likova, ali pre svega zato što je predstavljao celu oblast Marvelovog univerzuma koju nismo istraživali - kaže direktor Marvela studija i producent Kevin Fejg i dodaje:

 -On je natprirodan, bavio se drugim dimenzijama i želeli smo da film uspe kako bismo mogli da proširimo pojam bioskopskog univerzuma – kaže direktor Marvelovog studija.

Film "Doktor Strejndž u multiverzumu ludila" Promo/MCF
 

Doktor Stiven Strejndž koristi zabranjene čini da otvori vrata multiverzuma koji uključuje i alternativnu verziju njega samog. Ovog puta pretnja čovečanstvu nadilazi udružene snage Strejndža, Voga i Vande Maksimof.

Promo/MegComFilm
 

Pod plaštom doktora Strejndža svoju ulogu je ponovio Benedikt Kamberbač, pored koga su u multiverzumu ludila i  Čivetel Edžiofor, Elizabet Olsen, Benedikt Vong, Soši Gomez, kao i  Majkl Stulbarg i Rejčel Mekadams, režija Sem Raimi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike