Italijanska drama o različitim sudbinama u jednoj zgradi: “Tri sprata” Nanija Moretija u bioskopima (FOTO/VIDEO)

05.05.2022

16:30

0

Adaptacija popularnog bestselera izraelskog autora Eškola Neva, preseljenog iz originalnog okruženja iz Tel Aviva u Rim

Italijanska drama o različitim sudbinama u jednoj zgradi: “Tri sprata” Nanija Moretija u bioskopima (FOTO/VIDEO)
Tri sprata foto 2 - Copyright Promo/MegaComFilm

Nani Moreti je prikazao premijerno film „Tri Sprata“ (Tre piani / Three Floors) na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, gde je bio nominovan za Zlatnu palmu, predstavio je priču o tri porodice koje žive u istoj stambenoj zgradi, adaptiranoj iz popularnog bestselera „Tri sprata“ izraelskog autora Eškola Neva, preseljenog iz originalnog okruženja u Tel Avivu u Rim.

- Niz događaja će radikalno promeniti živote stanovnika rimske stambene zgrade, otkrivajući njihove poteškoće da budu roditelji, braća i sestre ili susedi, u svetu u kome se čini da suživotom vladaju strah i ogorčenost. Dok su zatočeni svojom tvrdoglavošću, svako na svoj način, pokušava da popravi fragmentirane živote kako bi konačno i spokojno preneli ljubav za koju se mislilo da je zauvek izgubljena.

Promo/MegaComFilm
 

Lucio (Rikardo Skamarćo) i Sara (Elena Lieti) su par sa malom ćerkom za koju im je često potrebna dadilja – ostavljaju je sa starijim parom u susedstvu: Đovanom (Ana Bonauito) i Renatom (Paolo Graciozi). Ali Lucio je uznemiren Renatovim skliznućem u demenciju i njegovim čudnim odnosom sa devojčicom kada je ostave.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Član druge porodice je sam Nani Moreti koji igra Vitorija, sudiju i oca koji uvodi disciplinu svom zalutalom sinu Andreju (Alesandro Sperdute). Na užas Andrejine majke Dore (Margerita Bui), koja prašta više, Vitorio odbija da povuče bilo kakve pravne konce kako bi pomogao sinu.

Foto: Promo/MegaComFilm
 

Alba Rorvaher, glumica bez koje ne može da da bude napravljen ni jedan vrhunski film evropske kinematografije poslednjih godina, igra Moniku, trudnu ženu čiji je muž često odsutan na naftnim bušotinama. Njenu usamljenost znatno pogoršavaju postporođajna depresija i zablude – koje su predstavljene sa zastrašujuće uverljivom jednostavnošću.

Film „Tri sprata“ od danas je na redovnom bioskopskom repertoaru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike