Nedelja knjiga Borislava Pekića: Obogatite svoju biblioteku delima jednog od najvećih srpskih pisaca 20. veka

23.04.2022

13:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Veliko interesovanje čitalačke javnosti izazvao je već prvom knjigom "Vreme čuda", a za "Hodočašće Arsenija Njegovana" dobio je NIN-ovu nagradu za roman godine 1970

Nedelja knjiga Borislava Pekića: Obogatite svoju biblioteku delima jednog od najvećih srpskih pisaca 20. veka
Copyright Borislav Pekić/Wikipedia/Ljiljana Pekić

Nedelju knjiga Borislava Pekića od 25. aprila do 1. maja organizuje "Laguna", kako bi još jednom podsetila na vrhunske romane s potpisom jednog od najznačajnijih pisaca srpske književnosti 20. veka.

"Laguna vam pruža lepu priliku da popunite svoju biblioteku knjigama Borislava Pekića, a odobren je količinski popust od 20 odsto za kupovinu tri ili više knjiga Borislava Pekića", navodi se na sajtu ove izdavačke kuće.

Borislav Pekić Wikipedia/Ljiljana Pekić
 

Borislav Pekić (1930-1992) bio je romansijer, dramski pisac i filmski scenarista.

Veliko interesovanje čitalačke javnosti izazvao je već prvom knjigom "Vreme čuda", a za "Hodočašće Arsenija Njegovana" dobio je NIN-ovu nagradu za roman godine 1970.

Usledili su brojni, takođe nagrađivani romani "Kako upokojiti vampira", "Besnilo", "Atlantida", uspomene iz zatvora "Godine koje su pojeli skakavci", esejistička proza "Sentimentalna povest Britanskog carstva", ali i njegovo kapitalno delo u sedam tomova "Zlatno runo", istorijsko-mitska saga porodice Njegovan.

Wikipedia/Ljiljana Pekic
 

Pekić je proveo dvadeset godina u Londonu, gde je otišao nakon što je u tadašnjoj Jugoslaviji proglašen za personu non grata, jer je u romanu "Hodočašće Arsenija Njegovana" pisao o studentskim demonstracijama 1968. U Londonu je i preminuo 1992. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike