Multimedijalni projekat „Umetnici za umetnike“: Nestvarna umetnička dela

03.11.2020

08:15 >> 14:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Fondacija Art Link predstavila je dela mladih slikara u Ustanovi kulture Stari grad, poznatoj pod bivšim nazivom Parobrod

Multimedijalni projekat „Umetnici za umetnike“: Nestvarna umetnička dela
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Od osnivanja, „Art Link“ dosledno radi na sprovođenju svoje misije, a to je spajanje umetnika iz različitih oblasti i različitih generacija, iz Srbije i regiona, sa cijem da kreira novu platformu za njihovu promociju na evropskoj i globalnoj artističkoj sceni. Kroz ovu platformu, odabrani umetnici i njihova dela biće predstavljeni profesionalnoj i širokoj publici i postaće deo umetničke kolekcije, koja će trajati do 12. novembra na ovom mestu.

Nova inicijativa „Umetnici za umetnike“ predstavlja javnosti novu generaciju izuzetno talentovanih umetnika koji stvaraju gotovo nestvarna umetnička dela, u različitim tehnikama, od ulja na platnu do crteža tušem, veoma atraktivno i lekovito, u ovo vreme kada je aktivnost umetnika vrlo svedena i ograničena, usled pandemije koja se ne stišava.

Tanjug/Tara Radovanović

Kupovinom nekog umetničkog dela publika postaje donator nove platforme kojom će se podržavati mladi talenti i njihovi programi.

Slikari čija su dela izložena su Aleksandar Cvetković, Milan Stašević, Željko Đurović, Una Novosel, Ivan Milenković, Petar Mošić, Budimir Dimitrijević, Predrag Đukić, Milan Pantelić, Olga Đorđević, Bratislav Radovanović, Marija Zdravković, Jugoslav Vlahović, Jakša Vlahović i Sergej Aparin.

U nekoliko prostorija ove ustanove, kolekcije i poglavlja slika kao posebne celine nižu se kroz lavirinte gde se publika upoznaje sa neobičnim talentima, temama, jednostavno uživa i prepušta se veoma ozbiljnim slikama koje oduzimaju dah i ispunjavaju vizuelnom lepotom.

Tanjug/Tara Radovanović

„Art Link“ je udruženje umetnika osnovano 2004. godine, sa idejom da okupi umetnike mlađe generacije različitog kreativnog izraza, ali i umetnike drugih generacija koje vezuje ideja o stvaranju novog, modernog kulturnog koncepta.

Svakog dana od 17 do 19 časova zainteresovani auditorijum se može upoznati sa kreativnim aspektima razvoja talenata „Art Linka“, gde će artisti svoj rad prezentovati na tribini „Susret sa umetnikom“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike