Mascom: Nastavljamo konkurs "Tvoja pesma" bez EKV u imenu

04.11.2020

10:56 >> 12:46

0

Kompanije ostaju pri stavu da korišćenjem oznake u okviru konkursa koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava

Mascom: Nastavljamo konkurs "Tvoja pesma" bez EKV u imenu
Copyright Promo

Nakon što je Zadužbina Milana Mladenovića saopštila da je sud zabranio konkurs “EKV Tvoja pesma”, kompanije Mascom i Tin Drum Music objavile su danas da će ga ipak organizovati, ali pod nazivom “Tvoja pesma”, bez “EKV”.

Kako navode, konkurs je raspisan isključivo kao znak podrške muzičarima, a kompanije su, poštujući privremenu meru suda, promenile sam naziv konkusa, koji će se nastaviti pod istim uslovima, kako bi se svim umetnicima omogućilo da iskažu svoje muzičko umeće i javnosti predstave svoju autorsku numeru.

– Tačno je da je Privredni sud odredio privremenu meru kojim se zabranjuje kompanijama da u okviru svog konkursa “EKV: Tvoja pesma” koriste odrednicu “EKV”. Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na konkurse, takmičenja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz saopštenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korišćenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet sajtu ili reklamama – poručuju iz Mascoma.

Iz ove izdavačke kuće naglašavaju da je istovremeno odbijen zahtev da se kompanijama zabrani korišćenje oznake “Ekatarina Velika” i dodaju da tu činjenicu Zadužbina “očigledno svesno krije od javnosti, pokušavajući da manipuliše činjenicama”.

– Mascom i Tin Drum Music ostaju pri stavu da korišćenjem oznake “EKV”, u okviru konkursa koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno izneti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji sledi. U svakom slučaju, aktivnosti administrativne prirode neće naneti štetu prirodnim tokovima kulture, već isključivo onima u čije ime se istupa – piše u saopštenju Mascoma.

Do konačne odluke, konkurs će se svakako nastaviti pod nazivom “Tvoja pesma”, a prijave je moguće slati do 15. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike