Umetnik koji crta prstom na telefonu: Izložba „Tete-a-tete 2“ u galeriji Singidunum (FOTO)

10.04.2022

11:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Postavka će biti otvorena za posetioce od 11. do 19. aprila

Umetnik koji crta prstom na telefonu: Izložba „Tete-a-tete 2“ u galeriji Singidunum (FOTO)
tete a tete (1) - Copyright Izložba "Tete-a-tete 2" Promo/Petar Zorkić

„Tete-a-tete 2“ je naziv druge samostalne izložbe Petra Zorkića na kojoj autor objedinjuje motive svedenih ženskih figura (aktova) i muzičara na bini, a osnovne elemente izražavanja predstavljaju osenčeni crteži.

Specifična tehnika kojom umetnik radi je crtanje prstom na telefonu u sistemskoj aplikaciji „notes“ (tzv. kažiprst na telefonu).

Izložba "Tete-a-tete 2" Promo/Petar Zorkić
 

Radovi izloženi na tristagramskog papiru, nastali su tokom 2021. i 2022. godine i ujedno predstavljaju vizuelnu pripremu Petrovog drugog muzičkog albuma po kome je ova izložba i dobila ime.

Na albumu će biti predstavljene i kolaboracije sa muzičarima fank, soul, pop i džez provenijencije iz regiona i sveta.

Izložba „Tete-a-tete 2“ biće otvorena 11. aprila, u 18.30, u galeriji „Singidunum“ i trajaće do 19. aprila.

Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana.

Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta „PetarZ“ i kao član drugih muzičkih sastava. Objavio je debitantski album „Riddlephore“ 2019. godine.

Petar Zorkić Promo/Dalibor Stanković
 

Kao kompozitor, aranžer, tekstopisac i instrumentalista radio je muziku za festival Exit, Beoviziju i učestvovao na mnogobrojnim muzičkim izdanjima sa eminentnim muzičarima iz zemlje i regiona. Potpisuje se kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima „Duško Radović“ i „Boško Buha“.

Prvi put je svoje crteže predstavio beogradskoj publici na samostalnoj izložbi u UK Parobrod 2021. godine gde je izložio više od 90 radova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike