Nastavlja se snimanje filma „Heroji sa Košara“

05.11.2020

10:44 >> 13:16

0

Autor: Dejan Ćirić

Filmski centar Srbije uspešno je okončao medijaciju između producenata Heroja sa Košara i reditelja Balše Đoga, tako da se snimanje filma nastavlja

Nastavlja se snimanje filma „Heroji sa Košara“
Copyright Sa snimanja filma "Heroji sa Košara" Promo/Omega produkcija

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar se uključio u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje kojim se omogućava nastavak snimanja.

– Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu, u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume ostave po strani u cilju očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Bili smo veoma ponosni što se snima film „Košare“ i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji. Nismo želeli da događanja unutar filmske ekipe, koja su manje – više uobičajena, nadiđu veličinu i važnost filma. Zato smo učinili sve da se ovaj konflikt sporazumno reši. Nadam se skorom nastavku snimanja i premijeri sledeće godine i zahvaljujem se na kooperativnosti koju su pokazali “Omega” produkcija i reditelj Đogo – poručila je predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike