Izbrisana scena iz filma dokazuje zašto je Hit Ledžer stvorio najboljeg Džokera svih vremena (VIDEO)

22.03.2022 | 17:45

Glumac je za ovu ulogu posthumno dobio Oskara

Copyright Profimedia

Izbrisana scena ikoničnog filma „Mračni vitez“ Kristofera Nolana iz 2008. godine je, po mišljenju obožavalaca, koji to i danas tvrde, trebalo da bude zadržana jer na savršen način interpretira nivo uvrnutosti Džokera u izvedbi preminulog glumca Hita Ledžera.

Scena predstavlja Džokera koji diže fiktivnu Gotam opštu bolnicu u vazduh i zatim beži sa lica mesta u školskom autobusu. Kako se autobus udaljava, Ledžerov lik se vidi kako sedi smireno i sa blagim osmehom na licu dok prolazi pokraj sve više detonacija koje izazivaju apsolutni haos i rasulo, koje ga uopšte ne dotiče.

Profimedia
 

Teorije sugerišu da je smrt dvadesetosmogodišnjeg glumca, januara meseca 2008. godine predstavljala rezultat njegovih ekstremnih glumačkih metoda i procesa koji su kreirali Džokera.

Ledžer je za Empire izjavio: „Sedeo sam u hotelskoj sobi oko mesec dana, zaključavao se i izolovao od svega, napravio mali dnevnik i eksperimentisao sa glasovima“.

Hitova veza sa glumicom Mišel Vilijams završila se septembra 2007. godine. Ledžer se veoma teško borio sa razdvojenošću od ćerke koju je dobio sa Vilijamsovom.

Mišel Vilijams i Hit Ledžer Profimedia
 

Australijanac je takođe, prema određenim izvorima, patio i od nesanice, a jednom prilikom je za Njujork Tajms izjavio kako spava svega dva sata noću: „Ne mogu da prestanem da razmišljam. Moje telo je potpuno iscrpljeno, ali mozak neprestano nastavlja sa radom“.

Hitov prijatelj i glasovni trener, Geri Grenil, živeo je sa glumcem tokom nekoliko poslednjih nedelja njegovog života i potvrdio je kako bi ga često zatekao kako tumara po stanu u sitnim noćnim satima.

Hit Ledžer/Profimedia
 

Sve pomenuto sigurno predstavlja deo onoga što je kasnije pretočeno u najboljeg Džokera svih vremena.

Ledžerove performanse su na savršen način istakle suludi sklop ovog super zlikovca i ubedile gledaoce da je postojanje ovog manijakalnog ubice zaista moguće.

Glumac je za ovu ulogu posthumno dobio Oskara.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: muskimagazin.rs