Konkurs za HEMI muzičke nagrade još tri dana: Za pobednike 5.000 evra i nastup na Exitu

20.01.2022

15:00

0

Do sada su stigle prijave 168 izvođača iz devet zemalja

Konkurs za HEMI muzičke nagrade još tri dana: Za pobednike 5.000 evra i nastup na Exitu
Copyright Exit / Promo

Konkurs za ovogodišnje HEMI muzičke nagrade (HMA) traje još samo tri dana, do 23. januara.

Prošlogodišnji dobitnici nagrada, bendovi Deaf Radio i I Wear* Experiment, i EXIT fondacija pozivaju solo izvođače i bendove da se prijave na konkurs, ističući značaj HMA za saradnju sa muzičkim ekspertima i osvajanje nove publike.

Do sada su stigle prijave 168 izvođača iz devet zemalja.

Promo
 

Ovogodišnje prijave najviše stižu iz Grčke i Rumunije, potom iz Poljske, Češke, Mađarske, Estonije, Severne Makedonije, Srbije i Slovenije. Muzički žanrovi koji preovlađuju su rok, elektro i pop, zatim indi, džez, World Music, folk, metal, hip hop, R&B, pank i rege.

- Individualno mentorstvo je jedna od najvažnijih stvari koju nam je HEMI pružio. Kroz rad sa ekspertima povećalo nam se samopouzdanje i dobili smo motivaciju da eksperimentišemo. Jako značajan je bio i kontakt sa drugim bendovima i posmatranje načina na koji oni funkcionišu. Tako smo uvideli šta radimo dobro, a gde je potrebna promena i poboljšanje - kažu iz nordijskog elektropop sastava I Wear* Experiment.

Topic / Sea dance
 

- HEMI je i za nas bio neverovatno iskustvo. Naučili smo kako muzička industrija funkcioniše, umrežili smo se sa muzičkim ekspertima i nastupili na EXIT festivalu - dodaju iz grčkog alternativnog rok benda Deaf Radio.

Čak 27 izvođača iz Centralne i Jugoistočne Evrope biće nominovano u prvoj fazi ovogodišnjih HEMI muzičkih nagrada, koja podrazumeva treninge i umrežavanje, a sve u cilju otkrivanja novih muzičkih tržišta.

Exit / 24sedam / Katarina Mihajlović
 

Devet izvođača finalista proći će u drugu fazu, gde će imati priliku za personalizovanu podršku stručnjaka iz muzičke industrije, zajedno sa promo podrškom i turnejama na 10 vodećih muzičkih konferencija i festivala širom Evrope, kao što su Athens Music Week (Grčka), BUSH (Mađarska), EXIT festival (Srbija), Mastering the Music Business (Rumunija), MENT Ljubljana (Slovenija), muzička konferencija PIN (Severna Makedonija), Reconnect (Češka), Tak Brzm Miasto (Poljska), Tallinn Music Week (Estonija), Wianki festival (Poljska).

Robin Shulz / 24sedam / Katarina Mihajlović
 

Nagrada za tri pobednika HEMI muzičkih nagrada biće po 5.000 evra za pokrivanje troškova stvaranja sadržaja, promociju i nastup na velikom evropskom muzičkom festivalu.

Za selekciju prijavljenih kandidata zadužen je internacionalni žiri koji čini 27 članova, među kojima su organizatori festivala, promoteri, menadžeri klubova i muzički novinari, dok će svi prijavljeni kandidati ostvariti benefite od publiciteta kroz 18 medijskih partnera u devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija).

Promo / Exit
 

Kandidati moraju da imaju više od 18 godina i da žive u jednoj od HEMI zemalja. Rok za prijavu je sreda, 23. januar, u 23:59. U obzir dolazi bilo koji muzički žanr i prijava je besplatna. Prijave su moguće na ovom linku.


Više informacija o HEMI projektu: www.hemimusichub.eu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike