Najgledaniji francuski film uskoro u domaćim bioskopima

14.11.2020

17:17 >> 13:34

0

Autor: Dejan Ćirić

Od 19. novembra komedija Zbogom moroni na velikim platnima u Srbiji

Najgledaniji francuski film uskoro u domaćim bioskopima
Copyright Promo/MCF

Na domaćim repertoarima nižu se uzbudljivi i žanrovski raznovrsni domaći i evropski naslovi, i uz sve preporučene epidemiološke mere predostrožnosti, publika i dalje ima mogućnost da bezbedno gleda kvalitetan filmski program.

Francuska je oduševljena najnovijim ostvarenjem reditelja Alberta Dipontela „Zbogom moroni“ koje beleži neočekivano veliku gledanost od kraja oktobra, kada je samo u toku samo prve nedelje prikazivanja više od pola miliona ljudi pogledalo ovaj film.

„Zbogom moroni“ je francuska komedija reditelja i scenariste Alberta Dipontela o teško bolesnoj ženi Suzi koja odlučuje da krene u potragu za detetom koje je bila primorana da napusti u svojoj petnaestoj godini. Luda pretraga po administraciji dovodi je licem u lice sa JB, starijim čovekom na ivici rastrojstva, kao i sa gospodinom Blanom čiji je entuzijazam impresivan. Neverovatan trio krenuo je na urnebesno i dirljivo putovanje upuštajući se u spektakularnu potragu.

Promo/MCF

Glavna ženska uloga poverena je belgijskoj glumici Virdžiniji Efiri koju domaća publika pamti po filmovima „Sibil“, koji je prikazan na prvom Festivalu francuskog filma u Beogradu 2019. godine, kao i po ostvarenju „Noćna smena“ koje je otvorilo ovogodišnji Festival francuskog filma i „Drive in“ bioskop na Adi. Poznata je po ulozi u trileru „Ona“ iz 2016.godine, kao i po romantičnoj komediji „Viktorija“ iz iste godine. Glumica se, inače, proslavila pozajmljujući glas Liz Vilson u francuskoj verziji „Garfilda“.

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno: Goran Bogdan za 24sedam o nominaciji za Evropsku filmsku nagradu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike