Ivan Karl: Novi režim rada za ustanove kulture

16.11.2020

14:32 >> 10:04

0

Autor: Dejan Ćirić

U pozorištima koja rade, predstave od sutra počinju u 18 časova

Ivan Karl: Novi režim rada za ustanove kulture
Copyright Tanjug / Dragan Kujundžić

Beogradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je danas da će sutra poslati pisma pozorištima čiji je osnivač Grad, sa obaveštenjem da predstave najkasnije počinju u 18 sati, u skladu s današnjom odlukom Vlade Srbije. Na taj način biti obezbeđeno da svaka aktivnost u pozorištima prestane u 21 sat.

– Pozorišta će zadržati opciju da početak predstave zakažu i ranije, u 17 ili 17.30. Važno nam je da sve aktivnosti u pozorištu prestanu u 21 sat – rekao je Karl, dodajući da će svim ustanovama kulture pod ingerencijom gradskih vlasti, a koja nisu pozorišta, poslati obaveštenje s preporukom da se svi događaji završavaju do 20 sati.

– Tu pre svega mislim na galerije i muzeje. Na taj način ostaje dovoljno vremena da se sve aktivnosti završe do 21 – ističe Karl.

Gradski sekretar za kulturu je pre nešto više od dve nedelje izjavio da je održao sastanak sa direktorima beogradskih pozorišta na kome je ponovio stav da se u slučaju bilo kakve sumnje na kovid 19, bilo da su u pitanju simptomi prehlade ili povišena temperatura, a protagonisti predstave imaju negativan nalaz, predstava ne igra.

PROČITAJTE JOŠ: 

Prazne pozorišne scene: Novembar bez najpopularnijih predstava

Nušić, Vulf, Fasbinder: Velike premijere tokom novembra u pozorištima u Beogradu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike