Za uslovnu slobodu uzimali 5.000 evra?: Detalji hapšenja upravnika KPZ Niš

22.12.2021

09:51

0

Autor: 24sedam

Iza rešetaka su smešteni Dejan Panić, S. M. vaspitač i H. J, a prijava će biti podneta i protiv osuđenika D. I.

Za uslovnu slobodu uzimali 5.000 evra?: Detalji hapšenja upravnika KPZ Niš
Ilustracija - Copyright Profimedia

Po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, policija je u saradnji sa BIA, jutros  uhapsila Dejana Panića i još dve osobe, saopštio je MUP.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, posle višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili tri osobe i to Dejana Panića (upravnik KPZ Niš), S. M. (vaspitač KPZ Niš) i H. J., zbog sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku ove godine počinili krivično dela primanje mita i krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela.

Takođe, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš), zbog sumnje da je davao mito.

Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Posle prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita).

Pretresi su u toku. Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike