Lekar iz Vranja oštetio budžet za više od 4,6 miliona: Preko dve godine izdavao "lažne" recepte

21.12.2021

16:12

0

S. V. (57) uhapšen je juče pod sumnjom da je protivzakonitim izdavanjem recepata osiguranicima oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje

Lekar iz Vranja oštetio budžet  za više od 4,6 miliona: Preko dve godine izdavao "lažne" recepte
Ilustracija - Copyright Pixabay

Lekar Doma zdravlja u Vranju S. V. (57), uhapšen juče pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Posle iznete odbrane on je pušten kući, ukinuto mu je zadržavanje jer nije bilo potrebe za tom merom, pa pritvor nije ni predlagan, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Borislav Radonjić.

S. V. (57) uhapšen je juče pod sumnjom da je protivzakonitim izdavanjem recepata osiguranicima oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje za više od 4,6 miliona dinara.

Kako se sumnja, on je od januara 2018. do maja 2020. godine za 146 osiguranika protivzakonito propisao 7.028 recepata bez izveštaja lekara specijaliste, bez prisustva osiguranika i u količini većoj od dozvoljene na mesečnom nivou. Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republički fond za zdravstveno osiguranje za 4.623.118 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike