Pijan za volanom kamiona pokosio biciklistu, pa telo pokrio kukuruzovinom i pobegao! Tužilac traži sedam godina robije

16.12.2021

13:20

0

Autor: Maja Kostić

Bojan Rančić (38) sa 2.5 promila alkohola u krvi udario biciklistu Zorana Savića (65)

Pijan za volanom kamiona pokosio biciklistu, pa telo pokrio kukuruzovinom i pobegao! Tužilac traži sedam godina robije
profimedia-0050661941 - Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas da se Bojanu Rančiću (38) iz sela Medoševac,  izrekne kazna zatvora od najmanje sedam godina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a njegovom šuraku Bobanu Stojanoviću (50) godinu i po dana robije zbog pomaganja učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Rančić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 24. jula 2019. godine na putu Niš – Leskovac u ataru sela Klisura, teretnim vozilom „čeri ego“, vlasništvo njegove supruge, pod dejstvom alkohola od 2.5 promila, udario biciklistu Zorana Savića (65)  koji mu je dolazio u susret. Udarac je bio tako silovit da je nesrećni čovek odbačen dvadesetak metara u njivu, usled čega je preminuo na licu mesta.

U obducentskom nalazu navedeno je da je zadobio višestruki prelom kostiju lobanje, nagnječenje tkiva velikog mozga, rascep vratne arterije i unutrašnje vratne vene, brojne prelome vratnog i grudnog dela kičmenog stuba i rebara, nagnječenje pluća kao i niz drugih povreda.

Umesto da pozovu Hitnu pomoć i policiju, Bojan i njegov šurak Boban Stojanović  odlučili su da sakriju telo tako što su ga pokrili stabljikama kukuruzovine i pobegli, ali ih je odala registarska tablica koja im je otpala prilikom udesa. Nakon nesreće vratili su se u Medoševac gde su nastavili da piju. Presuda će mu biti izrečena 23.decembra.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike