Srpski državljanin jedna je od šest žrtava stravičnog udesa u Mađarskoj!

16.12.2021

11:44

0

Autor: 24sedam

Državljanin Srbije, koji je vozio automobil sa migrantima,, poginuo je na licu mesta

Srpski državljanin jedna je od šest žrtava stravičnog udesa u Mađarskoj!
Tan2021-12-14_115221477_0 - Copyright Hungarian Police via AP

Srpski državljanin poginuo je u stravičnoj nesreći koja se dogodila 13. decembra u Morahalomu blizu granice sa Srbijom. U nesreći je stradalo još šestoro ljudi, a mađarske vlasti rade na tome da identifikuju žrtve.

Prema saopštenju mađarske policije, srpski državljanin koji je vozio automobil sa migrantima je poginuo na licu mesta, a pored njega stradalo je još šestoro migranata.

Na osnovu podataka do kojih se došlo tokom istrage, dvojica krijumčara su pokupili ilegalne migrante u blizini Ašothaloma i sa njima krenuli ka Segedinu. Drugi Srbin, koji je navodno bio na mestu suvozača, povređen je, kao i troje graničara.

Hungarian Police via AP
 

 

Policija je uhapsila preživelog Srbina i on se nalazi u pritvoru. Protiv njega se vodi postupak u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

Do nesreće je došlo kada je automobil srpskih registracija koji je krijumčario migrante udario u kuću u Mađarskoj. Policija je rekla ranije da se nesreća dogodila oko 23.40 kada je vozač automobila sa registarskim tablicama Srbije odbio da se zaustavi na kontroli u mestu Morahalom blizu srpsko-mađarske granice.

Hungarian Police via AP
 

 

Vozač, državljanin Srbije, pokušao je da pobegne vozeći vrlo brzo, te je udario u kuću i prevrnuo se.

Mediji su tada preneli da je poginulo sedam osoba, a da su četiri povređene.

Hungarian Police via AP
 

 

U Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i do pet do petnaest godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog dela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina, navodi se u saopštenju mađarske policija objavljenom na sajtu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike