Izgubili živote braneći braću: Krvavi udarac u diskoteci bio koban za Stefana, a za Nebojšu na proslavi veridbe!

15.12.2021

19:45

0

Njihove porodice su zauvek zavijene u crno

Izgubili živote braneći braću: Krvavi udarac u diskoteci bio koban za Stefana, a za Nebojšu na proslavi veridbe!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Facebook

Stefan Filić (19) i Nebojša Milenković (25) ubijeni su dok su pokušavali da zaštite svoju braću, jedan ispred diskoteke, a drugi na proslavi veridbe! Obojica su pokušala da spasu braću od batina i na kraju su platili glavom. Filić je dobio kobni udarac u glavu ispred diskoteke, a Milenković na proslavi jedne veridbe kod Kaljeva.

Naime, Milenković je preminuo u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu od teških povreda glave koje je zadobio u tuči dve grupe gostiju na porodičnom slavlju u ovom pomoravskom selu. Tuča se dogodila kada se, na proslavi veridbe u jednoj porodičnoj kući u pomenutom selu, najpre verbalno, a potom i fizički sukobile dve grupe gostiju.

Ova dva slučaja su podjednako potresla javnost, pre svega zbog brutalnosti samog događaja, ali i nasilničkog ponašanja.

Naime, Stefana Filića nasmrt je pretukla grupa mladića na ulici ispred diskoteke, jer je hteo od njih da odbrani svog dve godine mlađeg brata. Pretpostavlja se da je Filić sa bratom i drugovima bio u diskoteci, a da se kobna tuča desila ispred lokala.

Batinaši su, navodno, držali mlađeg Filića, dok su starijeg krvnički udarali, a nakon tuče su se razbežali.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu.

Komšije o Stefanu

Komšije o pokojnom Stefanu imaju samo reči hvale.

- Bio je vukovac, spremao se da upiše Elektrotehnički fakultet. I on i brat su deca za primer, nikome na senku ne bi stali. Fini, vaspitani momci, iz dobre kuće. Išli smo da izjavimo saučešće roditeljima. Oni su van sebe i na lekovima su, dete im je nevino stradalo - ispričali su tada meštani.

Podsetimo, pred Višim sudom u Smederevu u novembru je nastavljeno suđenje Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (19) iz Velike Plane 2. februara prošle godine.

Na suđenju su tada bili lekari sudske medicine na čelu sa dr Milenkom Bogdanovićem, a nakon gledanja video-zapisa iz kobne noći dali su svoj sud.

- Ostali su pri prvobitnom nalazu i mišljenju. Potvrdili su da je Stefan zadobio veliki broj udaraca u predelu glave, i to u kratkim intervalima, ali da je šut u glavu od strane Nikole Bojovića, i to dok je Stefan ležao i nije bio nikakva pretnja ni za kog od aktera kritičnog događaja, bio smrtonosan - kazali su iz porodice Filić. Stefanov maloletni brat, koji je kobne večeri bio sa njim, takođe je imao povrede.

- Na osnovu lekarskog nalaza iz Doma zdravlja u Velikoj Plani, Stefanov brat zadobio je povredu donje vilice i vrata. Bojović i Pandurović naneli su mu brojne udarce, pa mu se čak i zub rasklimao - rekli su tada članovi njegove porodice, objašnjavajući da optuženi nisu imali nikakve povrede na telu.

Prema njihovim rečima, odbrana obojice optuženih pokušala je da ospori rad stručnog tima lekara i sudskog veštaka Dejana Ćirkovića.

Profmedia
 

- Sud smatra da je mišljenje ove referentne zdravstvene ustanove validno i  jasno i da ne postoji sumnja u istinitost njihovog iskaza, te da ne postoji zakonska osnova za nekakva dodatna veštačenja - ispričali su oni.

Sledeći glavni pretres zakazan je za 28. decembar, gde će pismenim čitanjem biti izvedeni svi dokazi - zapisnici o alko-testu u trenutku izvršenja dela, o forenzičkom pregledu lica mesta, o uviđaju i svi drugi zapisnici nadležnih institucija vezanih za ovaj slučaj.

Kobna tuča u Kraljevu

Mladić Nebojša Milenković (25), koji je stradao u kobnoj tuči koja se dogodila u avgustu na proslavi veridbe u Kraljevu, došao je iz Bazela na odmor kod svoje porodice, tačnije babe i dede. Kako su pisali mediji, do svađe je došlo zbog devojke.

Navodno je brat nastradalog mladića otpočeo komunikaciju s pomenutom devojkom, na šta je njen suprug reagovao tako što je skočio na njega i time započeo tuču.

Nakon toga, muž devojke je pozvao svog prijatelja kako bi mu pomogao u tuči, posle čega se Milenković priključio stravičnoj tuči samo da bi odbranio svog brata.

Nažalost, na taj način je i nastradao.

AP Photo/Yorgos Karahalis
 

Prema nezvaničnim informacijama, tom prilikom je M. M. (39) iz Kraljeva, naneo Nebojši više udaraca po glavi. Uprkos ogromnim naporima lekara da mu spasu život, mladić je, podlegao povredama.

Posle saslušanja, zbog sumnje da je počinio ubistvo, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sudija za prethodni postupak odredio je uhapšenom M. M. pritvor do 30 dana. Osim njega, pripadnici kraljevačke policije uhapsili su još četvoricu muškaraca, starosti između 25 i 33 godine, i protiv njih su podignute krivične prijave zbog učestvovanja u ovoj tuči.

Video-zapis

Na početku video-zapisa koji je dospeo u javnost, videlo se kako muškarac u plavom prsluku fizički nasrće na jednog mladića. Inače, mušarac u plavom prsluku je brat ubijenog Nebojše.

Zasad nije najjasnije ko je zadao kobne udarce nastradalom Nebojši, jer se tuča događala i van dometa sigurnosnih kamera. Međutim, na snimku se vidi da je osumnjičeni M. M. najpre pokušao da razdvoji učesnike masovnog obračuna, a kasnije je udario momka u plavom prsluku.

Međutim, napadnuti je ubrzo ušao unutra i pozvao svoje prijatelje.

Taman kad je izgledalo da se sve smirilo, došli su prijatelji napadnutog mladića, posle čega je obračun eskalirao. U jednom momentu nastradali Nebojša se pridružuje kako bi pomogao bratu, ali posle razmene udaraca nestaje u mraku. Zasad je nejasno kako je dobio koban udarac, posle čega je pao na pločnik.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike