Gde su Ana, Letica, Barbara, Saša, Biljana? Otete ili su otišle smrti u zagrljaj?

13.12.2021

19:45

0

Porodice onih kojima se izgubio svaki trag nemaju nikakve dokaze da su mrtve, pa veruju da su žive i da će se javiti

Gde su Ana, Letica, Barbara, Saša, Biljana? Otete ili su otišle smrti u zagrljaj?
profimedia-0568691083 - Copyright Profimedia

Mnogim ženama se trag izgubio odavno i godinama se traga za njima. Neke su nestale iz sopstvenog doma, neke na ulici. Njihove porodice i prijatelji su zabrinuti da im se dogodilo najgore, ali čak ni to niko ne može da potvrdi. Otišle su i nisu se vratile.

Poslednja u nizu nestalih je Letica Petrović (55) iz naselja Bratmilovca kod Leskovca koje nema od  1. decembra i za njom se još traga. Ona je izašla iz kuće u jutarnjim časovima i od tada se više nije pojavljivala.

Printscreen/TVL
 

Njen suprug je rekao da je jako nervozan zbog njenog nestanka i da nije u stanju da normalno funkcioniše. Slučaj je prijavio i policiji i vatrogascima. Nema kome se, kako kaže, nije obratio za pomoć. On takođe tvrsi da se ranije nije dešavalo da ona nestane.

Ona se pre odlaska iz kuće javila upravo njemu telefonom i navodno rekla da se više neće vraćati. U potrazi za Leticom angažovani su i vatrogasci. Tražili su je tamo gde je nađen njen bicikl pored Jelašnice koja se uliva u Južnu Moravu. Slike nestale žene izlepljene su po gradu.

Mesec dana ranije, tačnije 2. novembra nestala je Ana Stojković (44) iz Smedereva i od tada se traga za njom. Te noći, njen automobil ostavljen je na mostu Smederevo-Kovin, a iz kuće je otišla bez ličnih dokumenata i mobilnog telefona.

Strahuju da se ubila

Porodica strahuje da se ubila, što je i nagovestila u oproštajnoj poruci koju su kanije pronašli. Njena ćerka Natalija rekla je da su našli veliku svesku, gotovo celu ispisanu, u kojoj je napisala tazne stvari, a sve se svodi na to da je nesrećna. Ostavila je čak i detaljna uputstva o tome šta da rade kad je nađu mrtvu.

Foto: Facebook/Ana Stojkovic
 

Ana je u noći nestanka objavila svoju fotografiju na Instagramu uz poruku "Idem da se nađem sa sudbinom". Natalija potvrđuje da je njena majka imala psihičkih problema, ali da ništa nije ukazivalo na to da može sebi da naudi. Anina ćerka ipak veruje da joj je majka živa uprkos tome što su ronioci Žandarmerije bezuspešno pretraživali Dunav oko kovinskog mosta.

Devojka Radmila Ćirković (19) nestala je 26. oktobra prošle godine  u Buđanovcima, mestu kod Rume, kada je, kako navodi njena majka Željka Jovanović, otišla da se vidi sa jednim dečkom. Od tada Željka nije videla ni čula svoju ćerku, od nje nema ni traga, ni glasa, a više od godinu dana Radmilina majka provodi u strahu da joj se nešto strašno desilo.

Printscreen/Nestali.rs
 

Radmila se majci nije javila. Zvao je, kako je ispričala medijima, samo taj dečko sa kojim je išla da se nađe, tog dana kad joj se gubi svaki trag. Rekao joj je da ne paniči i da njena ćerka ne želi da joj se javi, o čemu je obavestila policiju. Rekla je da se plaši da je on nešto uradio sa njenom ćerkom.

Podsetimo, kako je ranije ispričala njena majka, Radmila joj je poslala poruku u kojoj joj je napisala: "Idem da se vidim sa jednim likom. Ne znaš ga. Vraćam se brzo". Nije se vratila, od tada joj telefon nije u funkciji, a nije više aktivna ni na društvenim mrežama.

Barbara u Mađarskoj?

Saša Milovanović (21) nestala je u Beogradu 3. septembra prošle godine i još nije nađena. Ova rođena Beograđanka nestala je iz kuće, a na sebi je imala sivu trenerku, sivu majicu, sive patike i narandžastu torbu. Detalji nestanka javnosti nisu poznati.

Printscreen/Nestali.rs
 

Za 20 godina samo sablasna tišina iz slušalice

Iva Veljković misteriozno je nestala 9, avgusta 2000. godine u Nišu. Tada je imala samo 16 godina. Njena majka Nives Đorđević iz Zaječara već 20 godina traga za ćerkom i ne gubi nadu. Rekla je da je dobila četiri telefonska poziva iz inostranstva. Niko se nije javio, ali je osećala da je Iva pokušala da joj javi gde se nalazi, jer je najverovatnije zarobljena kao belo roblje. Majka je o tome obavestila policiju i ponovo je pokrenuta istraga.

Printscreen/Nestali.rs
 

ZorIce Popović (56) iz Prokuplja nema od 4. juna 2019. godine. Komšije su ispričale da je otišla prema reci, ali to nije bila proverena informacija. Na osnovu toga sumnjalo se da se utopila u reci Toplici, ali nikakav dokaz koji bi to potvrdio nije nađen. Otišla je od kuće u popodnevnim satima, bez dokumenata, novca i bez dodatne garderobe. Od tada je niko nije video ni čuo.

Printscreen/Nestali.rs
 

Barbari Vitez iz Sente izgubio se svaki trag 25. novembra 2016. godine, kad je imala samo 15 godina i od tada se vodi kao nestala. Roditelji ne veruju u priču da je ona slučajno upala u reku Tisu i da se utopila što su im rekli istražitelji tada. Oni ni posle pet godina ne gube nadu da je Barbara živa, pošto njeno telo nikad nije nađeno u reci Tisi. Neki tragovi ukazivali su na to da je u Mađarskoj, ali ako je tako, potpuna je nepoznanica da li je tamo svojom voljom ili je možda bila oteta. Ukoliko je i dalje živa, u avgustu je napunila 20 godina.

Barbara Vitez, privatna arhiva
 
Nada da je u manastiru

Biljana Đorić iz Mataruške banje kod Kraljeva imala je samo 19 godina kad je 2. decembra 2015. godine nestala i od tada joj se izgubio svaki trag. Njena majka Vesna i dalje se nada da joj je ćerka živa u nekom manastiru, kao iskušenica ili monahinja, i da joj se zato ne javlja. Policija je pre dve godine obnovila istragu o nestaloj devojci, ali i dalje bez rezultata.

Printscreen/Nestali.rs
 

Majka tvrdi da je Biljana bila puna snova, nadanja i planova. Sve je prekinuto tog kobnog dana, kad je ova mlada studentkinja ekonomije u Kosovskoj Mitrovici doputovala vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, a prodavcu rekla: "Doći će neko ovo da uzme". Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda u Kraljevu i od tada joj se gubi svaki trag, već šest godina.

Ukoliko znate nešto o ovim ženama ili imate bilo kakvu informaciju o tome gde se nalaze, javite najbližoj policijskoj stanici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike