Supruge Velje Nevolje i Marka Miljkovića znale čime se bave njihovi muževi: Jedna od njih bila najupućenija!

11.12.2021

10:27

0

O Belivukovoj supruzi postoji i audio zapis da je znala da Velja Nevolja koristi lažne pasoše

Supruge Velje Nevolje i Marka Miljkovića znale čime se bave njihovi muževi: Jedna od njih bila najupućenija!
24sedam

Istragom kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića utvrđeno je da su novcem dobijenim od droge i drugim kriminalnim radnjama pa i likvidacijama kupovali stanove, veći broj lokala, ali i značajnu količinu zemlje po celoj Srbiji. Njihove supruge privedene su jer su učestvovale u toj kupovini s obzirom da se deo ove imovine vodi na njihovo ime.

Bojana Belivuk, Tanja Miljković i Marija Milutinov sa kojom je u vanbračnoj zajedinici jedan od članova kriminalne grupe Filip Ivanovski, znale su čime se bave njihovi muževi.

- Najupećenija prema dosadašnjim saznanjima bila je supruga Veljka Belivuka, Bojana. Ne može se sa sigurnošću tvrditi da je znala apsolutno sve pa i kako su i na koji način vršene egzekucije protivnika. Međutim, kada je reč o poslovima drogom i drugim poslovima, od kojih su neki bili uslovno rečeno i legalni, Bojana Belivuk je bila upoznata. Ona je znala čime joj se suprug bavi - kaže sagovornik.

Četiri privedene žene među kojima i Belivukova tašta Snežana Đorđević juče su se branile ćutanjem i prema nezvaničnim navodima plan je da im to i nadalje bude strategija odbrane. Izdat je nalog za sprovođenje istrage i kako se sumnja oprano je više miliona evra. Juče je oduzeto imovine u vrednosti od miliona evra i to tri stana i jedna kuća.

Svi događaji za koje se sumnjiče četiri žene, a koje su nadležni organi podveli pod krivično delo pranje novca u produženom trajanju, vezani su za period pre hapšenja kriminalne grupe Belivuka zvanog velja Nevolja i Miljkovića zvanog Mare Mesar.

- Supruge su znale da se kupuje i da je to novac bez pokrića i dokaza o poreklu. Prema dosadašnjim saznanjima najmanje upućena u poslove među privedenima je Belivukova tašta, Snežana Đorđević, a na čije je ime je takođe kupovana imovina - kaže izvor.

Kako dodaje istraga i u pravcu supruga se nastavlja.

- Izdat je nalog za sprovođenje istrage - kaže on.

O Belivukovoj supruzi postoji i audio zapis da je znala da Velja Nevolja koristi lažne pasoše, a svedoci su navodili i da je dolazila sa njim na ručkove sa članovima kriminalne grupe.

Među poslovima koje su vodili Belivuk i Miljković osim trgovine drogom što je bio osnovni izvor prihoda su i firma koja je pružala obezbeđenje, renta kar, ali i radnje sa skaj telefonima.

- Nijedan od posrednih poslova nije mogao da donese toliko novca da bi se kupovali stanovi i velika količine zemlje - kaže izvor blizak istrazi.

Podsetimo, ove žene privedene su prekjuče na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal, međutim odlučile su da se brane ćutanjem nakon čega su puštene na slobodu.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti