Ubica supruge nožem nasrnuo i na svoju majku? 24sedam na mestu porodične tragedije u Smederevu

07.12.2021

17:00

0

Branko T. osumnjičen da je sečivom zadao smrtonosni ubod u vrat nevenčanoj supruzi Zorici M.

Ubica supruge nožem nasrnuo i na svoju majku? 24sedam na mestu porodične tragedije u Smederevu
Branko Tasić posle zločina sakrio se sa detetom u čamcu - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović Facebook

Ispred kuće u kojoj se dogodila porodična tragedija u ribarskom naselju Metalor na obali Dunava u Smederevu juče je stajao čovek očigledno zadužen da tera medije. On je ekipi 24sedam poručio "Preterali ste vi novinari, pustite nas sada u ovom trenutku". On i još jedna rođaka ili komšinica rastrčali su se potom po komšiluku.kako bi im poručili da novinarima ništa ne govore. Čitavo naselje je potom zanemelo, ali smo uspeli da saznamo detalje ovog strašnog zločina.

Majka Branka T. vidno potresena, samo je rekla da nema snage da pričai i da je dete kod nje.

Sa druge strane zatvorenog mosta, u gradu Smederevu, građani bruje o nemilom događaju i iščuđavaju se zašto se zločin dogodio.

- Znam Branka iz ribolova. Pecali smo zajedno. Evo, moj prijatelj i ja baš pričamo o tome. Ne znam šta mu se dogodilo. Miran je i dobar čovek. I majka mu je dobra osoba. A, eto, čujem da je i nju hteo da ubije nožem, ali je uspela da pobegne.Strašno je to što se desiilo - priča za 24sedam jedan od Smederevaca, koji je želeo da ostane anoniman.

On, kao i drugi žitelji ovog grada na Dunavu, siguran je da se Branko posle zločina nije skrivao, već da se jednostavno izgubio. Pojedini mediji objavili su da se čovek posle ubistva skrivao od policije i da su ga oni jurili sa dvogodišnjim detetom u naručju.

- Mogao je da pobegne u šumu da je hteo da beži, a ona mu je nadomak kuće. Mogao je i da se čamcem otisne Dunavom kako bi pobegao. On je nađen u zelenom čamcu sa dvogodišnjim sinom. Kažu da je delovao uplašeno i mirno je pošao sa policijom i predao im dete - kaže jedan od naših sagovornika i time demantuje medije.

Smrtonosni ubod u vrat

Taksista Branko T. (38) iz Smedereva, da podsetimo, uhapšen je juče zbog sumnje da je jednim ubodom nožem u vrat teško ranio svoju nevenčanu suprugu Zoricu M. (39), koja je od zadobijene povrede ubrzo preminula u bolnici. Njemu je određen jednomesečni pritvor.

Printscreen/Facebook
 

Posle zločina, dok je Zorica krvarila, pobegao je iz kuće i sa sobom poveo njihovog dvogodišnjeg sina. U momentu kad je uhapšen zatečen je kako leži sa detetom u čamcu u smederevskoj marini koja je samo stotinak metara udaljena od njegove kuće. Bio je potpuno izbezumljen i preplašen.

Porodična tragedija dogodila se juče u zoru u njihovoj kući u ribarskom naselju, a prethodila joj je žučna svađa dvoje supružnika, kako se pretpostavlja, pred njihovim dvogodišnjim sinom. Branko je navodno najpre pretukao suprugu, a potom je ubo nožem u vrat.

Brat sekirom jurio ljude po ulici?

Prema kazivanju meštana, Branku je Zorica druga supruga i sa njom je bio tri godine.  Prva žena je bila tu samo nekoliko meseci. Prema njihovim rečima, Branko je bio taksista i nikada im nije pravio probleme za razliku od njegovog brata koji je pre nekog vremena sekirom jurio ljude po ulici.

.- Imaju sina, a Zorica je imala još četvoro dece iz prvog braka. Došla je da živi s njim pre tri godine. U toj kući su živeli Branko, njegova majka, brat, Zorica i dete. Užasno jadna žena - kažu meštani i nastavljaju da se ova porodica nije bila društvena i da se nisu družili sa ljudima.

Branko je svojoj nevenčanoj supruzi zadao udarac nožem u zadnji deo vrata. Žena je ubrzo kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar Opšte bolnice "Sveti Luka", gde je nepun sat kasnije, uprkos naporima lekara da joj pomognu, preminula od zadobijene povrede.

Sklupčan u čamcu

Kada je video šta se dogodio, Branko je uzeo dvogodišnje dete i pobegao iz kuće. Njegova majka, koja živi u prizemlju kuće, a koja je, kako se priča, i sama prethodno pobegla pred nožem svog sina, pozvala je Hitnu pomoć i policiju. Patrola ga je ubrzo uhapsila u čamcu u marini.

- Ležao je sklupčan u jednom čamcu kad ga je policija našla. Uz sebe je čvrsto držao preplašeno dete, bio je van sebe i delovao prestravljeno - prriča jedan od očevidaca hapšenja.

24sedam/Mira Stojanović
 

Teško je reći zbog čega se u beg dao sa mališanom, a naši sagovornici smatraju da se jednostavno izgubio kad je shvatio šta je učinio.

Policija ga je odmah uhapsila i zbog stanja u kojem se nalazio odvela na lekarski pregled.  On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu, a zbog Brankovog psihičkog zdravlja, zatraženo je i njegova hospitalizacija u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Pixabay / Ilustracija
 

Posle traumatične noći, u kojoj je otac ubio majku i boravka u čamcu, dvogodišnji dečak trenutno je na čuvanju kod bake, očeve majke. U ceo slučaj najverovatnije će se uključiti i Centar za socijalni rad i još nije poznato kome će pripasti dete koje je ostalo i bez oca i bez majke, kao i šta će biti sa Zoričinom ćerkom.

Zorica M, kako nezvanično saznajemo, nađena je u lokvi krvi. Pre nego što je preminula trpela je navodno velike bolove i umrla u teškim mukama. Telo je poslato na obdukciju koja će dati odgovor na pitanje da li je iskrvarila na smrt.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike