Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru za ubistvo na Banovom brdu počinje u januaru

18.11.2020

12:31 >> 13:14

0

Nebojša Marković ubijen je 5. januara 2019. godine. Ubistvo je zabeležila kamera sa obližnje zgrade

Suđenje Čabi Deru i Alenu Cigleru za ubistvo na Banovom brdu počinje u januaru
Copyright Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube

Viši sud u Beogradu danas je za januar naredne godine zakazao početak suđenja plaćenom ubici Čabi Deru i Alenu Cigleru, koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu 5. januara 2019. godine, pošto je danas održano pripremno ročište.

Suđenje njemu i Cigleru će početi 13. januara, rečeno je za 24sedam u Višem sudu u Beogradu.

Obojica se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Der je optužen kao direktni izvršilac ubistva Markovića, dok se za Ciglera sumnja da je vozio automobil “punto” kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

Deru se sudi u odsustvu, a na sudu ga zastupa advokat koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

On je u pritvoru u Mađarskoj, gde mu se sudi za ubistvo tamošnjeg biznismena u Budimpešti Lasla V. u septembru 2018. godine, i ubistva Ivana Serdarušića u Amsterdamu. S obzirom na to, na optuženičkoj klupi za sada samo Cigler, koji je uhapšen nekoliko dana nakon ubistva, u Subotici.

Čaba Der u sudnici
Printsreen/RTL Klub

Priznao da je ubio Markovića

Podsetimo, mađarski mediji preneli su da je Der priznao tamošnjoj policiji da je ubio Markovića. On je svoj iskaz počeo je izjavljivanjem saučešća porodici ubijenog Nebojše.

Der je tada, prema pisanju medija, rekao da nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat. Rekao je da Cigler, koji je upravljao automobilom  iz kog je izašao i ubio Markovića, nije znao za njegov plan, da je bio šokiran nakon zločina i da su nakon toga otišli različitim putevima. On je izrazio žaljenje što je u ubistvo umešao čoveka koji je sada označen kao njegov saučesnik.

Pročitajte još: “Nasmejani ubica” Čaba Der poručio iz zatvora: Nisam ubijao za novac, samo sam se branio!

Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa obližnje zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlaci pištolj iz torbe i puca u njega, a potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijena slučajno, a meta je, prema pisanju medija, bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji je pre mesec dana preminuo nakon što je upucan u garaži Tržnog centra “Ušće” na Novom Beogradu usred dana.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu 1. marta 2019. godine. Njegovo izručenje tražile su Srbija zbog ovog ubistva, kao i Španija, Holandija i Mađarska, kojoj je izručen 18. jula.

Der je pre nešto više od dve godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Pročitajte još: “Nasmejani ubica” priznao ubistvo da zaštiti devojku?! Čaba Der menja iskaz

Cigler je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije, ali se tri meseca kasnije opet našao iza rešetaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike